KESJULY18

2018-07-12 19:53:59
«Οι εκπαιδευτικοί θα κτυπούν κάρτα». Ένα από τα νέα μέτρα που θα τεθούν στον διάλογο

«Οι εκπαιδευτικοί θα κτυπούν κάρτα». Ένα από τα νέα μέτρα που θα τεθούν στον διάλογο


Πρόταση και για επιστροφή των εκπαιδευτικών από τις θερινές διακοπές τους μετά τον Δεκαπενταύγουστο 

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κτυπούν κάρτα τόσο κατά την προσέλευση τους στο σχολείο όσο και κατά την αποχώρηση τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφoρίες του Paideia-News, το συγκεκριμένο μέτρο είχε τροχοδρομηθεί εδώ και δυο μήνες όπως και άλλα μέτρα, τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου.  

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφoρίες, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ένας  συγχρονισμός κινήσεων από το Υπουργείο Παιδείας από τη μια και από την Ελεγκτική Υπηρεσία από την άλλη, για αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, όπως χαρακτηρίζονται.

Ενώ το μέτρο είχε συζητηθεί εσωτερικά πριν από δυο μήνες, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης έκανε σήμερα «πάσα» στον Υπουργό Παιδείας δημοσιοποιώντας την «ανάγκη» επιβολής του. Μιλώντας στο ραδιόφωνo «Αctive», o κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κτυπούν κάρτα όπως γίνεται σε ολόκληρη τη δημόσια υπηρεσία παρατηρώντας μάλιστα ότι κάποιοι αποχωρούν πριν κλείσει το ωράριό τους

Επίσης, ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε όπως οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν από τις θερινές τους διακοπές στα σχολεία μετά τον Δεκαπενταύγουστο και όχι Σεπτέμβριο.

Η ίδια έγκυρη πηγή του ΥΠΠ ανέφερε στο Paideia-News ότι υπάρχει συμφωνία με την Ελεγκτική Υπηρεσία και ότι και αυτό το μέτρο όπως και άλλα θα τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαρια Γρηγοριαδη
Fri July 13, 2018, 20:26:56
Ο Γενικος Ελεγκτής παρουσιασε συγκριτικους πίνακες απολαβών των εκπαιδευτικών της Κυπρου με άλλων χωρών. Γιατι δεν παρουσιαζει και συγκριτικο πινακα των δικων του απολαβων με Γενικους Ελεγκτες αλλων χωρών?

Νατάσα Χατζηματθαίου
Fri July 13, 2018, 15:50:36
Αξιότιμε κε Ελεγκτή,
Δεν θα κρίνω ούτε το μισθό σας, ούτε τις γνώσεις κ τη μορφωσή σας, γιατί πολύ απλά δεν σας γνωρίζω. Δεν έχω μελετήσει επαρκώς το έργο σας, τις συνθήκες εργασίας σας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε καθημερινά κ τους πολέμιούς σας. Όπως κ εσείς δεν έχετε ιδέα από τον δικό μου καθημερινό αγώνα, όπως κ χιλιάδων συναδέλφων μου που είναι στο "πεδίο μαχής"! Ναι! Τα σχολεία είναι πεδία μάχης κ αναζήτησης κ ανησυχίας κ χαράς κ απογοήτευσης, αλλά κι ικανοπολιησης! Καθημερινά έχουμε μπροστά μας 20-25 παιδιά για τα οποία ανησυχούμε κ παλεύουμε να διασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο σχολείο κ όχι μόνο. Αναζητούμε κ επιμορφωνόμαστε στον "ελεύθερο" δήθεν απογευματινό μας χρόνο για νέες μεθόδους κ τεχνικές που θα βελτιώσουν κ θα καταστήσουν πιο αποτελεσματικό κ ευχάριστο το μάθημά μας. Χρησιμοποιούμε τις ώρες που δεν διδάσκουμε αλλά είμαστε στο σχολείο για να βοηθούμε τα παιδιά που δυσκολεύονται, να ετοιμάζουμε το υλικό για τα επόμενά μας μαθήματα, να συζητούμε με τα παιδιά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τους φίλους, τους συμμαθητές, ακόμη κ με την οικογένειά τους.
Σίγουρα αυτά που γράφω δεν αντιπροσωπεύουν την ολομέλεια των εκπαιδευτικών αλλά η 12χρονη εμπειρία μου έδειξε ότι αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία.
Αν θέλετε να χτυπώ κάρτα, κανένα πρόβλημα γιατί θα πρέπει να με πληρώνετε υπερωρίες, αν θέλετε να πάω μετά τον 15Αύγουστο, πάρτε με δύο βδομάδες για ουσιαστική κ αποτελεσματική επιμόρφωση. Αλλά μην μου ζητήσετε να πάω σεμινάρια κ επιμορφώσεις απογεύματα κ Σαββατοκυρίακα, για τα οποία πληρώνω τις πλείστες φορές!
Όλα αυτά όμως δεν προσδοκούσα να τα γνωρίζετε εσείς εφόσον μόνο όποιος έχει εργαστεί με αγάπη κ ζήλο στα σχολεία, τα γνωρίζει. Και όποιος έχει αγωνιστεί αυτόν τον ιερό αγώνα της παιδείας, δεν τον ξεχνάει, είτε έχει αφυπηρετήσει, είτε έχει ανέλθει τα σκαλιά της εξουσίας. Όπως κάθε παλαίμαχος στρατιώτης θυμάται με πόνο τις μάχες που 'δωσε και που ακόμη δίνουν οι νεαρότεροι στρατιώτες. Αυτά βέβαια, όπως προανέφερα τα ενθυμούνται μόνο όσοι έλαβαν μέρος στον αγώνα.
Με εκτίμηση,
μια μαχώμενη εκπαιδευτικός.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Fri July 13, 2018, 15:09:53
ΤΕΛΕΙΑ! ΚΑΡΤΑ... ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΤΥΠΩΝΤΑΣ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ. ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΑΛΛΟΝ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΣΑΝΣΤΑΝ ΚΥΡΙΕ ΓΕΝΙΚΕ ΕΛΕΓΚΤΗ; ΘΑΛΑΣΣΙΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΙΣΩΣ; ΤΑΞΙΔΑΚΙ; ΚΡΙΜΑ ΕΓΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΑΚΙ ΜΟΥ. 7:30-13:30 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ!

Ευστάθιος Ευσταθίου
Thu July 12, 2018, 22:52:38
Δεν είναι πολλά 5300 ευρώ για έναν επιμετρητή ποσοτήτων;
Αναρωτιέμαι ποιός είναι ο μέσος μισθός για έναν επιμετρητή ποσοτήτων στις χώρες της Ευρώπης. Επίσης είμαι βέβαιος ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ της αμοιβής του συγκεκριμένου επιμετρητή ποσοτήτων, και ενός που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, έστω και αν αυτός ξενιτεύτηκε στις Αραπιές με διπλάσιο μισθό από τον παρεχόμενο από μέλη του ΚΕΒΕ.
Φάντάζομαι όμως ότι ο μισθός του είναι δικαιολογημένος, διότι παρακάθισε σε εξετάσεις για την θέση του Γενικού Ελεγκτή, μεταξυ χιλιάδων άλλων υποψηφίων και την κατέκτησε με την ποιότητα των γνώσεων του.
Τέλος, είμαι περίεργος πως ένας επιμετρητής ποσοτήτων (που η μόρφωση του συνίσταται στο να προσδιορίζει την ποσότητα τσιακκιλιού που μπαίνει στο σκυρόδεμα) είναι κατάλληλος για να κάνει επιμέτρηση μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Γιάννης Ανδρέου
Thu July 12, 2018, 22:22:52
Φαντάζομαι θα ισχύσει και το ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης κ. Γενικέ Ελεγκτή, όπως ισχύει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία (τι και αν οι μαθητές είναι στην τάξη);

Φαντάζομαι ότι θα μπορούν να πιάνουν άδεια όποτε θέλουν οι εκπαιδευτικοί, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία;

Φαντάζομαι ότι θα πληρώνετε τους εκπαιδευτικούς υπερωρίες όταν λόγω συνάντησης με γονείς θα πρέπει να πάνε στο σχολείο πιο νωρίς ή να σχολάσουν πιο αργά, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία;

Φαντάζομαι θα φέρετε και κλητήρες στα σχολεία να μεταφέρουν τις κόλλες από την μια αίθουσα στην άλλη , όπως ισχύει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία;

Φαντάζομαι θα στείλετε και τουλάχιστον ένα υπάλληλο του ΤΥΠ σε κάθε σχολείο για να αναλάβει τη συντήρηση του μηχανογραφικού εξοπλισμού, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία;

Φαντάζομαι θα πληρώνετε αχθοφορους να μεταφέρουν θρανία και καρέκλες όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία;

Φαντάζομαι θα δώσετε γραφείο σε κάθε
εκπαιδευτικό με τετραγωνικά ανάλογα της κλίμακας του και με a/c όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία;

Φαντάζομαι θα ζητήσετε από τους εκπαιδευτικούς να μην ξαναπάρουν δουλειά στο σπίτι, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία;

Φαντάζομαι το ΥΠΠ θα προσφέρει όλα τα μέσα στους εκπαιδευτικούς να κάνουν τη δουλειά τους (επιπλέον υλικό, διαγωνίσματα κλπ) όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία ;

Φαντάζομαι οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να σχολάσουν στην ώρα τους (εννοείται κτυπώντας την κάρτα τους) άσχετα αν κάποια παιδάκια (πχ πρωτάκια δεν ήρθαν να τα σχολασουν) οπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία;

Φαντάζομαι θα διορίσετε συντηρητές στα σχολεία και υπεύθυνους για τον έλεγχο και φύλαξη της περιουσίας όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία;

Φαντάζομαι....

Τι; Δεν γίνεται; τα σχολεία δεν είναι όπως την υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία;;;

Μιλτιάδης Ερωτοκρίτου
Thu July 12, 2018, 21:25:00
Ήμουν εκπαιδευτικός Δημοτικής για σχεδόν 40 χρόνια. Δε βλέπω ότι οι θέσεις του Γενικού Ελεκτή είναι παράλογες. ΝΑΙ, και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κτυπούν κάρτα όταν παρουσιάζονται και όταν αποχωρούν, γιατί το κακό έχει ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ. Πολλοί εκπαιδευτικοί αποχωρούν πριν καν χτυπήσει το κουδούνι. Για πολλούς και διάφορους λόγους οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αποχωρούν 5 -10 λεπτά μετά τη λήξη των μαθημάτων. Αναφορικά με τις διακοπές του καλοκαιριού τα σχολεία θα πρέπει να κλείνουν την τελευταία μέρα του Ιούνη και να ανοίγουν την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Επίσης κάποιες σχολικές αργίες θα πρέπει να καταργηθούν (τριών ιεραρχών, γιορτή αρχιεπισκόπου, αποστόλου Βαρνάβα, αναλήψεως) όχι γιατί είμαι εναντίον της θρησκείας αλλά γιατί δε γιορτάζονται πραγματικά (με εκκλησιασμό ή άλλες συναφείς εκδηλώσεις). Τώρα, όσον αφορά το μισθό του Γ.Ε. που κάποιοι πικρόχολα αναφέρουν θα έλεγα ότι δεν εχει και πολλή διαφορά από το μισθό ανώτερων εκπαιδευτικών.

Μαρια Γεωργίου
Thu July 12, 2018, 20:29:57
5300 ευρώ; Εγω κ ο ανδρας μου παίρνουμε μαζι 1800 ευρώ.

Πραγματι ακομη λιγο θα μπει στα υπουργεία μεσα κ θα δινει διαταγές.

Νικολαου Νικος
Thu July 12, 2018, 20:15:45
Δηλαδη πρεπει να πει ο γενικος ελεγκτης του υπουργου παιδειας τι να κανει στο υπουργείο του;

Ο μισθος του γενικου ελγκτη ειναι 5369 ευρώτον μηνα. Γιατι τοσο πολλά;

Τι κάνει δηλαδή;

Γιαι να μην μειωθεί ο μισθός του στις 3500. Δεν είναι καλός μισθός;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016