KESJULY18

2018-07-12 18:34:57
Ακόμα δύο πρωτιές για το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick

Ακόμα δύο πρωτιές για το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick


Ακόμα δύο πρωτιές έρχονται να προστεθούν στη μακροσκελή λίστα διακρίσεων των φοιτητών του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick.  

Πιο συγκεκριμένα, η Ηλιάνα Αντωνιάδου, απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος στις Εφαρμοσμένες Τέχνες (MA Interdisciplinary Design), έλαβε το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Καινοτομίας- Ψηφιακό Πρωτάθλημα 2017-2018, στην Κατηγορία «Φοιτητική Επιχειρηματικότητα». Η Ηλιάνα είχε προτείνει και παρουσιάσει μια καινοτόμα επιχείρηση κατασκευής ειδών ρουχισμού για την επαναχρησιμοποίηση αχρησιμοποίητων αποθεμάτων ρουχισμού, η οποία θα λειτουργεί μέσω μίας διαδραστικής εφαρμογής έξυπνων συσκευών και της διαδικτυακής πλατφόρμας. Ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτό το πρότζεκτ ήταν η συνεργασία και συνδρομή του μεταπτυχιακού φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής και Μηχανικής Η/Υ του Πανεπιστημίου Frederick, Ραφαήλ Αλεξάνδρου, κυρίως ως προς τον σχεδιασμό της διαδικτυακής πλατφόρμας και της εφαρμογής έξυπνων συσκευών.

Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας – Ψηφιακό Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας κι άλλους φορείς. Το Ψηφιακό πρωτάθλημα είναι ένας διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας που στοχεύει στην προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας αλλά και στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο φοιτητής Κυριάκος Ομήρου, του προγράμματος Γραφικών Τεχνών και Διαφημιστικού Σχεδίου (BA Graphic and Advertising Design), απέσπασε το πρώτο βραβείο για το έργο του “Your body is not a toilet” στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Επικοινωνίας που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ανάμεσα σε εφτά Πανεπιστήμια της Κύπρου (2 κρατικά και 5 ιδιωτικά) και σε ανάλογα Τμήματα, με θέμα «Υγιής Ζωή». Το βραβευμένο έργο είναι ένα digital animation που χρησιμοποιεί τη μεταφορά για να περιγράψει την «κακοποίηση» που υφίσταται το ανθρώπινο σώμα από την αλόγιστη κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών. Στον ίδιο διαγωνισμό, τιμητικά διπλώματα συμμετοχής έλαβαν επίσης οι φοιτητές του Τμήματος Στέλιος Δημάκης, Γαβριέλα Runova Αντωνίου, Valeriia Shamrai και Παναγιώτης Βασιλείου. Επιπρόσθετα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, παρέλαβε εκ μέρους του Πανεπιστημίου τιμητική πλακέτα για τη διάκριση του φοιτητή Κυριάκου Ομήρου στον διαγωνισμό. 

Το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick,εφαρμόζοντας τη διαχρονική του φιλοσοφία, εντάσσει ενεργά και δυναμικά τους φοιτητές του σε συνεργασίες με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, ενώ παράλληλα συμμετέχει συστηματικά σε τοπικούς ή διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτή η πρακτική καλλιεργεί την αντίληψη των πραγματικών συνθηκών εργασίας, την έννοια της προσφοράς και την ευγενή άμυλα. Σ’ ένα δημιουργικό και υποστηρικτικό περιβάλλον, το Τμήμα και οι ακαδημαϊκοί που το απαρτίζουν παρέχουν όλα τα ουσιαστικά εφόδια, τις μεθόδους και την απαραίτητη έμπνευση στους φοιτητές για να επιτυγχάνουν συστηματικά τους επιθυμητούς στόχους και να φέρνουν πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ακόμα δύο πρωτιές για το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick

Ακόμα δύο πρωτιές για το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016