KESJULY18

2018-07-05 20:59:32
Υπουργική σύσκεψη  για προώθησης της Τριτοβάθμιας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Υπουργική σύσκεψη για προώθησης της Τριτοβάθμιας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης


Πραγματοποιηθηκε στο Υπ. Οικονομικών στην παρουσία και εκπροσώπων των ιδωτικών Πανεπιστημίων

ΚΥΠΕ- Τρόποι συνεργασίας για προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά κυρίως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μελετήθηκαν κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών ανάμεσα στους Υπουργούς Οικονομικών, Γεωργίας, Παιδείας και Πολιτισμού και τους εκπροσώπους των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, είπε ότι στόχος της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής και ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ούτως ώστε η Κύπρος να καταστεί περιφερειακό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκούς και φοιτητές συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητα, της οικονομίας της Κύπρου.
Σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε και η μελέτη από ειδικούς εμπειρογνώμονες σε θέματα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«Η ανάπτυξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με στόχο η τριτοβάθμια εκπαίδευση να συμβάλει στο ΑΕΠ, διπλασιάζοντας τα έσοδα. Πρώτος όμως στόχος παραμένει η ποιότητα, γι’ αυτό θα συμβάλλουμε στην εθνική στρατηγική και προβολή και αναβάθμιση της ερευνητικής δραστηριότητας, καθώς και στην διευκόλυνση προσέλκυσης και εισόδου στην Κύπρο διεθνών φοιτητών», πρόσθεσε.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των κυπριακών πανεπιστημίων Γιώργος Δημοσθένους, στις δικές του δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι στην Κύπρο μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας των οκτώ πανεπιστημίων, των τριών δημοσίων και των πέντε ιδιωτικών, οι στόχοι είναι κοινοί και βασικός πυλώνας της όλης προοπτικής ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η διασφάλιση της ποιότητας η οποία ελέγχεται πλέον μέσα από τις διαδικασίες μετά τη σύσταση και του Φορέα Διασφάλισης της ποιότητας.
«Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Κύπρο είναι μια και ενιαία. Προσφέρεται από τρία δημόσια και πέντε ιδιωτικά πανεπιστήμια, όμως στη συγκεκριμένη σύσκεψη, συζητήθηκαν σε βάθος και σε ένα πολύ καλό πλαίσιο και με διάθεση αλληλοκατανόησης των θέσεων και από πλευράς Υπουργών αλλά και από πλευράς των ιδιωτικών πανεπιστημίων με ποιους τρόπους και διαδικασίες η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο θα έρθει να προσφέρει, να συνεισφέρει όχι μόνο, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση, στην ποιοτική εκπαίδευση και στην εκπροσώπηση και της καταγραφής της Κύπρου στο διεθνή χάρτη της ανώτερης εκπαίδευσης, αλλά και με ουσιαστικούς τρόπους που έχουν διατυπωθεί και καταγραφεί σήμερα, ως η ίδια η πολιτεία στηρίζει αυτό που η ίδια η πολιτεία αποφάσισε να δημιουργήσει το 2007, να δώσει δηλαδή την ευκαιρία για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Κύπρο», συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει συζητήσει αυτά τα θέματα και σε κοινή προσέγγιση δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, «αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οι κοινές συνέργειες και η κοινή προσπάθεια μέσα από κοινές δράσεις μπορούν να επιφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την καταγραφή της Κύπρου στο διεθνή χάρτη ως ένας σημαντικός και ουσιαστικός προορισμός για την ανώτερη εκπαίδευση μέσα από ποιοτικά προγράμματα σπουδών, στους τρεις κύκλους σπουδών, προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό και ενισχύοντας παράλληλα την ερευνητική δραστηριότητα που είναι βασικός πυλώνας για να μπορέσει ένα πανεπιστήμιο να καταταχθεί στα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Τρύφων ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ
Fri July 06, 2018, 10:54:55
Είναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία αναφέρονται πολλοί στην Ανώτερη Εκπαίδευση έχοντας κατά νούν μόνο τα Πανεπιστήμια.
Καμμία νύξη για τις Σχολές Τριτοβάθμιας, οι οποίες εδω και 40 χρόνια προσφέρουν επαγγελματικούς κλάδους με άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Και ταυτόχρονα μεμψιμοιρούν για το πρόβλημα των ανέργων πτυχιούχων που ψάχνουν οι "ειδήμονες" να βρούν τρόπους κατάρτισής τους, έτσι ώστε να βρουν δουλειά!
Σχήμα οξύμωρο!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016