KESJULY18

2018-07-04 13:52:45
Υπουργικό: 159 νέες θέσεις για εκπαίδευση και μέτρα για εξορθολογισμό απασχόλησης εκπαιδευτικών

Υπουργικό: 159 νέες θέσεις για εκπαίδευση και μέτρα για εξορθολογισμό απασχόλησης εκπαιδευτικών


Προδρόμου: Η κεντρική λογική των προτάσεων είναι, "να αξιοποιήσουμε τα προσόντα, τις ικανότητες και την εμπειρία των εκπαιδευτικών μας στην έδρα, να ενισχύσουμε τη διδακτική δραστηριότητα εξοικονομώντας χρόνο, ο οποίος, μέχρι τώρα, σπαταλιέται σε άλλες δραστηριότητες".

ΚΥΠΕ- Εκατόν πενήντα εννιά νέες θέσεις στην εκπαίδευση για τη νέα σχολική χρονιά ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.`Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου πρόκειται για 159 πρόσθετες θέσεις εκπαιδευτικών, πέραν των αναπληρώσεων όσων αποχωρούν.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μέτρα για εξορθολογισμό της απασχόλησης των εκπαιδευτικών στο ευρύτερο φάσμα, και έχει εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και τους οργανωμένους γονείς.

"Το μήνυμα της Κυβέρνησης προς τους εκπαιδευτικούς μας είναι ότι τους θέλουμε στην έδρα, ότι το σχολείο και τα παιδιά χρειάζονται τις γνώσεις και τις παιδαγωγικές ικανότητες τους", υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος στις δηλώσεις του.
Σημείωσε πως "τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Παιδείας έχει στη διάθεση του και έχει μελετήσει τις εκθέσεις και εισηγήσεις της Διεθνούς Τράπεζας και της ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως και τα σχετικά στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), για τη βελτίωση ως προς την αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων στην εκπαίδευση, για τη βέλτιστη αξιοποίηση των εκπαιδευτικών".
Η Κύπρος, συνέχισε ο Εκπρόσωπος, είναι ένα από τα τρία κράτη στον ευρύτερο χώρο της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη, ως ποσοστό, δαπάνη στην εκπαίδευση. "Πέρσι τον Ιούλιο το Υπουργικό Συμβούλιο είχε πάρει σχετικές αποφάσεις αναθέτοντας στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να προωθήσει μέτρα στη βάση μελέτης που έγινε από εξειδικευμένο Οίκο", ανέφερε, σημειώνοντας πως "ο Υπουργός Παιδείας προτείνει σήμερα σειρά από μέτρα για την καλύτερη αξιοποίηση των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση της διδασκαλίας και του παιδαγωγικού έργου".
Η κεντρική λογική των προτάσεων είναι, υπογράμμισε, "να αξιοποιήσουμε τα προσόντα, τις ικανότητες και την εμπειρία των εκπαιδευτικών μας στην έδρα, να ενισχύσουμε τη διδακτική δραστηριότητα εξοικονομώντας χρόνο, ο οποίος, μέχρι τώρα, σπαταλιέται σε άλλες δραστηριότητες".
Ταυτόχρονα στόχος είναι, όπως είπε, να περιοριστούν οι μεγάλες σπατάλες που δεν δικαιολογούνται και μέχρι τώρα επιβάρυναν τη λειτουργικότητα του σχολείου.

Σημείωσε πως "με τον μεγάλο περιορισμό της σπατάλης δεν θα γίνουν μόνο εξοικονομήσεις, αλλά θα μπορέσει το Υπουργείο Παιδείας να εισαγάγει άλλα μέτρα που θα υποβοηθήσουν το έργο του εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη, θα διατεθούν, για παράδειγμα, ώρες για την αντιμετώπιση προβλημάτων με παραβατικές συμπεριφορές, για τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας στον χώρο των σχολείων, και γενικά ο στόχος είναι να περιοριστούν δυσλειτουργίες και να βελτιωθεί συνολικά το σχολείο".
Ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι "από την αναδιοργάνωση και τις εξοικονομήσεις δεν επηρεάζονται είτε οι όροι εργασίας, είτε η θέση υφιστάμενων καθηγητών, αλλά αξιοποιείται καλύτερα ο χρόνος τους στο σχολείο" και θα συνεχιστούν οι προσλήψεις, αναλόγως των αναγκών, όπως είναι η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την επόμενη σχολική χρονιά.

"Πρόκειται για αποφάσεις που ενισχύουν το σχολείο με χιλιάδες ώρες διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς, που θα είναι επιλεγμένοι για να βρίσκονται στην έδρα», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαίρη Καραντάνου
Thu July 05, 2018, 08:27:14
Υπάρχουν καθηγητές που εδώ και πολλά χρόνια δε βρίσκονται πάνω στην έδρα.

Καλό πρέπει να είναι, και θα ήταν και χρήσιμο, το Υπουργείο να στείλει στην έδρα τους καθηγητές και τους δασκάλους και να στελεχώσει με διοικητικό προσωπικό το Υπουργέιο Παιδείας και Πολιτισμού.

Μαρία Χατζημιχαήλ
Wed July 04, 2018, 18:13:40
Τα δισεκατομμύρια που εξανεμίστηκαν από τις Τράπεζες και χαρίστηκαν σε φίλους και μεγιστάνες της οικονομίας, και τα πληρώνει ο κυπριακός λαός, δεν είναι σπατάλη!! Σπατάλη είναι το Θέατρο στο σχολείο, ο Αθλητισμός, η Μουσική, η Ποίηση, ο Χορός, οι εκδόσεις μαθητικών εντύπων, η ενασχόληση των εκπαιδευτικών (Υπευθύνων Τμημάτων) με τα προβλήματα των μαθητών τους και η επικοινωνία μαζί τους και με τους γονείς τους!! Αυτή είναι η υποταγή στην κοινωνία της αγοράς, ο θρίαμβος του κέρδους!! Ας μην μιλάνε λοιπόν για ανθρωπιστική παιδεία, γιατί τότε όλα εκχυδαϊζονται!!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016