KESJULY18

2018-07-03 20:51:34
ΔΗΑΝΑ: Στο όνομα του εξορθολογισμού και Συνεργατισμού τη «νύμφη» θα πληρώσουν πάλι οι εκπαιδευτικοί;

ΔΗΑΝΑ: Στο όνομα του εξορθολογισμού και Συνεργατισμού τη «νύμφη» θα πληρώσουν πάλι οι εκπαιδευτικοί;


Με ανακοίνωσή της η ΔΗ.ΑΝ.Α. (ΔΗ.ΚΙ-Ανεξάρτητοι- Αγώνας) αναφέρει:

«Έκπληξη, απογοήτευση αλλά και θυμό προκάλεσε στον εκπαιδευτικό κόσμο η αιφνίδια ανακοίνωση- τελεσίγραφο του ΥΠΠ πως χωρίς δεύτερη σκέψη και συζήτηση παίρνει αύριο πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για κατάργηση θεσμοθετημένων συμφωνιών- αποφάσεων προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Ως ΔΗ.ΑΝ.Α. (ΔΗ.ΚΙ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ- ΑΓΩΝΑΣ) εκφράζουμε με το πιο έντονο τρόπο την αντίδραση μας στην όποια προσπάθεια αλλαγής του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών, με επίκληση τον δήθεν «εξορθολογισμό» αλλά και των οικονομικών περιπετειών που φαίνεται πως αυτή η κυβέρνηση μας οδηγεί  λόγω του Συνεργατισμού.

Η πολυδιαφημιζόμενη και πολυέξοδη  έκθεση-αξιολόγηση του «εξορθολογισμού» με στόχο την εξοικονόμηση κονδυλίων του ΥΠΠ και την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση, και που για ένα χρόνο τώρα βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργού, ανασύρεται τώρα,  χωρίς  να υπάρχει ιεράρχηση  προτεραιοτήτων, αφού οι όποιες αξιολογήσεις του ΥΠΠ   αξιοποιούνται επιλεκτικά και δεν βλέπουν ποτέ ολοκληρωμένες το φως της δημοσιότητας, και χωρίς καμιά ενημέρωση ή εξήγηση επιλέγουν αποκλειστικά το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.  Τέτοιες προσεγγίσεις Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας αλλά και της Κυβέρνησης στο σύνολο, όχι μόνο καταστρατηγούν  βασικές αρχές του θεσμοθετημένου διαλόγου και του συνδικαλισμού, οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις σε ρήξη, αλλά στραγγαλίζουν την όποια- έστω και «δήθεν Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση»- και  σκοτώνουν κάθε προσδοκία και όνειρο των νέων για διορισμό και υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

Αναμέναμε από ένα υπουργό, που γνώριζε όσο καλύτερα από όποιο άλλο το τι σημαίνει εργάσιμος διδακτικός χρόνος και τα πάμπολλα καθήκοντα που αναλαμβάνει ο εκπαιδευτικός μέσα στο σχολείο, πέραν από τη διδασκαλία. Αναμέναμε πως θα οδηγούμασταν στην θεσμοθέτηση αναγκαίων άτυπων συμφωνιών, αναθεώρηση ή υλοποίηση θεσμών που έχουν ήδη συμφωνηθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί-  για ποιοτικότερη εκπαίδευση και ορθότερη στελέχωση των σχολείων μας. Αντίθετα,  το ΥΠΠ  προχωρεί σε κατάργηση θεσμοθετημένων!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει στην υιοθέτηση των καταστροφικών αυτών προτάσεων,  να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, να πραγματοποιήσει ουσιαστικό διάλογο,  να απαντήσει με πράξεις και όχι με μεγαλόστομες διακηρύξεις, ποιο δημόσιο σχολείο θέλει. Δεν μπορεί να προχωρά σε «εξορθολογισμό» χωρίς να ξεκαθαρίζει τους στόχους της εκπαιδευτικής του πολιτικής. Πέρα από τις οικονομίστικες προσεγγίσεις, πρέπει να  υπολογίζει και τον παράγοντα «άνθρωπο», τον άνθρωπο εκπαιδευτικό που καλείται να διαχειριστεί τον άνθρωπο μαθητή. Πρέπει όμως να του δοθούν τα περιθώρια, για να μπορεί να διαχειρίζεται τα όσα προκύπτουν στον σχολικό χώρο. Χρειάζονται επομένως πολιτικές αποφάσεις  και όχι οικονομικές λύσεις στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Δεδομένων των πιο πάνω η ΔΗ.ΑΝ.Α. κατηγορηματικά και ξεκάθαρα τονίζει ότι σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, σε ρυθμίσεις που πλήττουν το δημόσιο σχολείο και το εκπαιδευτικό έργο».  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016