KESJULY18

2018-07-03 17:18:11
Αυτούσια η οκτασέλιδη έκθεση του Γενικού Ελεγκτή στο ΥΠΠ για συμμόρφωση στις παρατηρήσεις του

Αυτούσια η οκτασέλιδη έκθεση του Γενικού Ελεγκτή στο ΥΠΠ για συμμόρφωση στις παρατηρήσεις του


Το Paideia-News παραθέτει αυτούσια την  Έκθεση συμμόρφωσης και εφαρμογής των παρατηρήσεων του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας ενόψει της ετοιμασίας και εξέτασης του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το έτος 2018 από το Υπουργείο Οικονομικών - Διδακτικές περίοδοι εκπαιδευτικών, απαλλαγές από διδακτικό χρόνο και μείωση του διδακτικού χρόνου με τα χρόνια υπηρεσίας.

Η έκθεση στο πιο κάτω έγγραφο:

  Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ηρώ Ελευθερίου
Thu July 12, 2018, 01:31:35
έχουμε και λέμε καθε μέρα για να ειμαστε 7.30 στην τάξη πρέπει να ειμαστε σχολείο 7.15 και για να φύγουμε πρέπει να φύγουν όλοι οι μαθητές δηλαδή 1.50....σύνολο 2.50 ώρες... άρα 32.5 ώρες την εβδομάδα μετά έχουμε για 3 επίπεδα διδασκαλίας από τουλάχιστον 1 ώρα προετοιμασίας κάθε βδομάδα = 35.5 ώρες, για την προετοιμασία διαγωνισμάτων σε 3 επίπεδα 2 χ το τετράμηνο και για να είναι λίγο διαφορετικά να βάλουμε 4 ώρες το τεστ ανά επίπεδο {3 ώρες το πρώτο γραπτό και ακόμα 1 για να το αλλάξουμε για 4 τμήματα} διωρα και μονοωρα μαθήματα 24 ώρες το τετράμηνο που ουσιαστικά είναι 3 μήνες δηλαδή 12 εβδομάδες άρα κάθε εβδομάδα 2 ώρες = 37.5 ώρες τη βδομάδα... μετά είναι το διορθωμα των γραπτών που αν έχεις 24 διδακτικές θα έχεις το λιγότερο 12 τμήματα από 25 μαθητές να βαλουμε 250 γραπτά... χ 5 λεπτά διορθωμα 1250 λεπτά 2 χ, 2500 λεπτά το τετράμηνο άρα 200 λεπτά την βδομάδα όλα χονδρικά αν προσέξατε έκοβα από όλα... 200 είναι 3 ώρες χονδρικά σύνολο 40,5 ώρες αυτά τα λίγα χωρίς να μετρήσω εξετάσεις που είναι επιπρόσθετα γραπτά, προετοιμασία και διορθωμα, τις συνεδριάσεις 1 φορά τον μήνα εκτός ωραρίου 1.30 ώρα, ημέρα γονιών μια φορά το τετράμηνο εκτός ωρών επίσης 1.30 ώρα τελική γιορτή επίσης 1.30 ώρα.... και αυτά είναι τα ελάχιστα... και αν κάποιος πει καλά γιατί δεν τα κάνετε τα κενά σας τα οποία αν είσαι 24αρης ειναι 2 καθε μέρα με εξαιρεση μια μερα 3 εκ των οποίων το ένα ειναι συνάντηση γονιών η φωτοτυπηση των διαγωνισμάτων, διαγωνισμοί που λαμβάνουμε μέρος χωρίς μειώσεις, εφημερευση 1 φορά την βδομάδα, και έκτακτα... πχ ένας μαθητής παραβατικός....έβαλα τα ελάχιστα που χωρίς ακρίβεια οποιοσδήποτε θα τα θεωρήσει λογικά... τα μαθήματα στη μέση εκπαίδευση είναι 2ωρα ή μονοωρα εκτός φιλολογικών και μαθηματικών όπου αυξάνεται ο αριθμός των διαγωνισμάτων αλλά μειώνεται ο αριθμός των μαθητών και αυξάνεται ο χρόνος διόρθωσης... το ίδιο και στους φιλολόγους... σε συνδυασμό με τις ώρες που αναφερονται πιο κάτω και την ιδιαιτερότητα ότι κατά τη διδακτική περίοδο ούτε τουαλεττα επιτρέπεται να πας....

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Wed July 04, 2018, 14:17:53
Θα ήθελα να απευθύνω πρόσκληση, τόσο στον Γενικό Ελεγκτή όσο και στους λειτουργούς της Υπηρεσίας του να περάσουν μια σχολική μέρα μαζί μου στο σχολείο! Είμαι απόλυτα σίγουρος πως δεν θα άντεχαν περισσότερο από μία βδομάδα. Μάλιστα, θα μπορούσα να φιλοξενήσω έναν/μια λειτουργό για ένα ολόκληρο τετράμηνο, ώστε να έχει πλήρη άποψη τι σημαίνει «εργασιακός χρόνος», τι σημαίνει «διδακτικός χρόνος» και τι «άλλα καθήκοντα» (που λανθασμένα ορίζονται ως απαλλαγές!). Το «δήθεν άλλων καθηκόντων» το επιστρέφω στον/η λειτουργό/συντάκτη της Έκθεσης ως απρεπές και α-νόητο. Μόνο τότε θα είχε πλήρη εικόνα της κατάστασης! Περαιτέρω, θα μπορούσα να φιλοξενήσω τον/τη λειτουργό και μετά τις ώρες εργασίας, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, για να αντιληφθεί πως το λειτούργημα του εκπαιδευτικού δεν έχει καμία σχέση με άλλα επαγγέλματα, διότι το διόρθωμα και η προετοιμασία δεν ολοκληρώνονται προφανώς στο πλαίσιο του εργασιακού χρόνου.
Όσον αφορά στη σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά συστήματα αυτά είναι απλώς σύγκριση αριθμών (ποσοτικά δεδομένα), ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη άλλες παράμετροι (ποιοτικά δεδομένα), όπως είναι η συμμετοχή σε έρευνες (π.χ. ΜΕΡΑ, δείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας για πληροφόρηση), οι συμμετοχές σε διαγωνισμούς (διότι είναι απίστευτος ο όγκος εργασίας όταν συμμετέχεις με ομάδα μαθητών σε διαγωνισμούς) κ.λπ.. Επιπλέον, η σύγκριση ανόμοιων εκπαιδευτικών συστημάτων, τα οποία λειτουργούν κάτω από διαφορετικό νομικό πλαίσιο, ουδόλως μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή σπουδή. Διαβάστε ξανά τους Κανονισμούς του 2017, για να πληροφορηθείτε επαρκώς για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών και αφήστε το ειρωνικό λεκτικό που χρησιμοποιείτε για να κερδίσετε εντυπώσεις (αφήστε τον λαϊκισμό…).
Κύριε Γενικέ Ελεγκτή, το λειτούργημα του εκπαιδευτικού είναι ψυχοφθόρο, απαιτητικό και ιδιαίτερα σημαντικό, για να υποβαθμίζεται από το Γραφείο σας. Μην υποβαθμίζετε το έργο των εκπαιδευτικών. Φροντίστε να κρατήσετε σωστή στάση στις κρίσεις (άστε τις επικρίσεις…) και εισηγήσεις σας.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016