KESJULY18

2018-07-02 18:29:52
Πολύ «καυτός Ιούλιος»: Σε ανοικτή σύγκρουση ΥΠΠ και εκπαιδευτικές οργανώσεις, την Τετάρτη η συνέχεια

Πολύ «καυτός Ιούλιος»: Σε ανοικτή σύγκρουση ΥΠΠ και εκπαιδευτικές οργανώσεις, την Τετάρτη η συνέχεια


   Πολύ «καυτός» άρχισε ο Ιούλιος, όπως αναμενόταν. Οι πρώτες συναντήσεις τις οποίες ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης είχε με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις κατέληξαν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα. Η κοινή ανακοίνωση  των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό είναι ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί. Από μόνα τους τα θέματα που είχαν θιγεί  ήταν αρκετά για την πυροδότηση της κρίσης. Τα θέματα αυτά βρίσκονται στο έγγραφο έκθεση  του Γενικού Ελεγκτή που εστάλη στο ΥΠΠ για υοθέτηση, κάποια από αυτά είχαν θιγεί τα τελευταία 3-4 χρόνια και είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων.    

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News αυτό που έφερε την μεγαλύτερη αντίδραση ήταν η αλλαγή του καθεστώτος εργασίας των μελών της ηγεσίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα οποία ανέκαθεν απαλλάσσονταν από αριθμό ωρών διδασκαλίας. Σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, όλοι οι συνδικαλιστές επιστρέφουν στις τάξεις διδασκαλίας και γαι τις συνεδρίες τους θα τους παραχωρούνται διευκολύνσεις στα πρότυπα της λειτουργίας των υπόλοιπων συνδικαλιστικών οργανώσεων του κράτους.

Αυτή είναι πρώτη από τις τρεις προτάσεις που θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη για έγκριση.  

Η δεύτερη πρόταση είναι η κατάργηση του χρόνου που δίνεται στον υπεύθυνο Τμήματος (μια ώρα). (Paideia-News 20/12/2016)  

Η τρίτη αφορά την κατάργηση της μείωσης του διδακτικού χρόνου από το 15ο μέχρι το 21ο έτος της υπηρεσίας, λόγω βιολογικού παράγοντα. (Paideia-News 20/12/2016)  

Αυτοί οι τρεις προτάσεις θα κατατεθούν απευθείας στο Υπουργικό την ερχόμενη Τετάρτη  για έγκριση και έπεται συνέχεια...  Υπάρχουν και άλλες για τις οποίες το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να κάνει διάλογο, αν φυσικά οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προσέλθουν σε αυτόν.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Γιαννάκης Καπιτανής Πρόεδρος Αλλαγή Ολτέλ
Tue July 03, 2018, 12:34:51
"Αλλαγή Ολτέκ" Αυθόρμητες αποφάσεις και ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας χωρίς διάλογο και θετικό κλίμα με τις Εκπαιδευτικές οργανώσεις οδηγεί το νέο σύστημα διορισήμων αλλά και τη μεταρρύθμιση σε μεγάλους μπελάδες.
Η Οργάνωση μας μένει έκπληκτη από τις μονομερείς αποφάσεις του Υπουργείου παιδείας χωρίς να διεξαχθεί από προηγουμένως διάλογος. Άλλωστε είμαστε από τις πρώτες οργανώσεις που παραμείναμε στο πλευρό του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας και τον βοηθήσαμε στην αλλαγή του πεπαλαιωμένου συστήματος διοριστέων. Δώσαμε ελπίδα στους νέους μας να διεκδικήσουν μια θέση στην εκπαίδευση με το σύστημα των εξετάσεων. Απ' ότι φαίνεται όμως όλες οι ελπίδες των νέων αλλά και οι αλλαγές που έχουν γίνει με τις εισηγήσεις του Υπουργού θα μπλοκάρουν το νέο σύστημα και θα δημιουργήσουν αναστάτωση αλλά και πολλά σοβαρά προβλήματα στο δημόσιο σχολείο και στο τρόπο λειτουργίας του.
Πολλές φορές στο παρελθόν με το διάλογο που είχαμε με όλους τους φορείς καταφέραμε, τουλάχιστον για τα τελευταία χρόνια, να λύσουμε προβλήματα και να βρούμε λύσεις αλλά και να κάνουμε παραχωρήσεις όταν η πατρίδα μας το ζητούσε.
Ζητούμε για μια ακόμη φορά να είμαστε παρόντες και να συζητούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προτάσεις που μας αφορούν ώστε να παίρνονται συλλογικές αποφάσεις για να μην οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα.
Λύσεις μπορούν να υπάρξουν μόνο με διάλογο και όχι με μονομερείς αποφάσεις. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να επικρατήσει η λογική, η διάθεση και συναίνεση για διάλογο εκ μέρους του Υπουργείου έτσι ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση και συγκρουσιακό πνεύμα και να οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδες καταστάσεις κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε και το έχουμε αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016