KESJULY18

2018-06-26 18:00:34
Γονείς Μέσης: Απογοήτευση και προβληματισμός για τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων

Γονείς Μέσης: Απογοήτευση και προβληματισμός για τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων


Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων ανακοινώνει ότι:

«Μετά και από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018, επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη, απογοήτευση και τον έντονο προβληματισμό της που για μια ακόμη χρονιά αποτύχαμε αφού ο μέσος όρος των περισσότερων μαθημάτων είναι το 10 ή κάτω από τη βάση.

Τα συμπεράσματα που εξάγονται από τα αποτελέσματα είναι πολύπλευρα αλλά το κυριότερο είναι ότι η  εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είτε έχει αποτύχει η δεν εφαρμόζεται σωστά

Από την έναρξη της σχολικής Χρονιάς, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία είχε θέσει σε όλες τις συναντήσεις αλλά και στις επιτροπές που συμμετέχει, τους προβληματισμούς και τις απόψεις της για όλα τα θέματα που ταλανίσουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κυρίως για τη σωστή προετοιμασία των τελειόφοιτων μαθητών μας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Διαφωνούμε κάθετα και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι εξετάσεις τετραμήνων θα λύσουν το πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, οι εξετάσεις ανά τετράμηνο θα επιδεινώσουν την κατάσταση και θα οδηγήσουν τα παιδιά και τις σχολικές μονάδες σε ασφυκτικά και επικίνδυνα χρονοδιαγράμματα με αρνητικές επιπτώσεις.

Έντονους προβληματισμούς θέτουμε στο Υπουργείο Παιδείας  όσον αφορά τη δίκαιη αντιμετώπιση των ανεξεταστέων μαθητών μας. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο είναι παιδαγωγικά ορθό ένας μαθητής ο οποίος έχει μείνει ανεξεταστέος να καλείται τηλεφωνικά την μια μέρα και να του ανακοινώνεται ότι την άλλη μέρα θα πρέπει να παρακαθήσει σε ανεξετάσεις. Με τα στενά περιθώρια που υπάρχουν (δυο μέρες) ο μαθητής πιθανόν να υποχρεωθεί να παρακαθίσει 2 μαθήματα σε μία μέρα. Αφού ο συγκεκριμένος μαθητής για ένα χρόνο δεν έχει αφομοιώσει την διδακτέα ύλη, πως μπορεί σε μία μέρα να καλύψει την ύλη και να παρακαθίσει σε εξετάσεις; Σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας ο ανεξεταστέος μαθητής δικαιούται ενισχυτική διδασκαλία. Γιατί το ΥΠΠ δεν πήρε τα απαραίτητα μετρά έτσι ώστε να δοθεί σε αυτούς τους μαθητές τα ίδια δικαιώματα;

Κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό ότι για κάποια μαθήματα η  διδακτέα ύλη ήταν πολύ μεγάλη. Προειδοποιήσαμε π.χ. για τη Φυσική, που παρόλο ότι δόθηκαν 2 μονάδες επιπλέον λόγω του λάθους που υπήρχε στο εξεταστικό δοκίμιο, ο μέσος όρος της Φυσική έχει μειωθεί. Όταν όμως η Συνομοσπονδία διαμαρτυρόταν, οι αρμόδιοι διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα αποτελέσματα τους έχουν διαψεύσει.

Σαν Οργανωμένοι Γονείς στηρίζουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αρκεί να γίνει σωστά, να δοθεί το σωστό περιεχόμενο, να γίνουν όλα τα προαπαιτούμενα και να ασκηθεί ο απαραίτητος έλεγχος σε κάθε μέτρο που εφαρμόζεται.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε για μια ακόμη φορά, να δοθεί ένας χρόνος αναβολή της εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο, ούτως ώστε να διορθωθούν αδυναμίες των Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων, να γίνουν οι αλλαγές στη διδακτέα ύλη και να εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένα επιτυχημένο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Λοΐζος Σέπος*
Wed June 27, 2018, 14:32:18
Τα αποτελέσματα αντανακλούν την ποιότητα των μαθητών και όχι οι εξετάσεις τετραμήνων την ποιότητα διδασκαλίας. Στο Λύκειο Ακροπόλεως οι μαθητές/τριες παρακάθονταν σε κοινά διαγωνίσματα και εξετάσεις τετραμήνου και οι μέσοι όροι των μαθημάτων είναι οι πιο ψηλοί από Παγκύπρια και Λευκωσίας σε όλα τα μαθήματα εκτός σε 3 μαθήματα που είναι δεύτερο.
Πρέπει εσεις οι γονείς να το καταλάβετε και να το χωνέψετε πως δεν μπορούν όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν το Λύκειο.

*Διευθυντής Λυκείου Ακροπόλεως

Koulla Panaou
Tue June 26, 2018, 19:24:15
Ολοι λενε οτι ηταν η χειροτεροι αποφοιτοι. Τα χειροτερα αποτελεσματα. Εμεις οι γονεις που ταλαιπωρουμαστα στους δρομους, που επωμιστηκαμε τα οικονομικα βαρη των ιδιαίτερων..Ειμαστε ΜΑΖΟΧΕΣ???? Να διαιρωτηθουν οι αρμοδιοι που θεωρουν τα παιδια μας ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ..Ειναι η χρονια των μαθητων που εφυγαν απο Ενιαίο Λυκειο κ μπηκαν σε "Κλαδους". Οι καθηγητες δεν ηξεραν τι να διδαξουν. Μειωση διδακτικων ωρων στα σχολεια κ ελλειψη Διδακτ. Προσωπικου, Καθηγητες που που δεν εμφανιζονται στο μαθημα κ ας ειναι κ εξεταζόμενο....Κ τωρα τι???? Κρίνεται μια γενιά με τις βασεις που καθορισαν οι "Ειδικοί". Ποια ειναι αυτη η επιτροπη που θα αξιολογήσει αυτα τα παιδια?? Ζητούν μεταρρυθμίση στη παιδεία χωρις τις ανάλογες προετοιμασίες. Ξεκινά η χρονια κ ειναι ολοι χαμένοι!!! Ζητω μια απαντηση απο αρμοδιο λειτουργο ΥΠΠ!!!!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016