KESJULY18

2011-08-11 10:15:26
Απάντηση «Προοδευτικής»:  ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ προσπαθούν να  εκμεταλλευτούν την κατάσταση

Απάντηση «Προοδευτικής»: ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση


 Πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα συναντήσεις της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) με την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ αντίστοιχα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Φοιτητική Παράταξη του ΑΚΕΛ Αριστερά «Προοδευτική» «παρά τις εκ των προτέρων τοποθετήσεις και την κασσανδρολογία που προέβλεπε τη δήθεν φίμωση του φοιτητικού κινήματος από την κυβέρνηση για τα ζητήματα που το αφορούν, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως κάποιοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να εξυπηρετήσουν τις κομματικές τους σκοπιμότητες με κάθε μέσο, έστω κι αν αυτό δεν εξυπηρετεί την αλήθεια».

 

Στη συνέχεια η «Προοδευτική» αναφέρει:

«Όσοι βιάστηκαν να διαγράψουν το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας μια κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα συνέδρια της ΠΟΦΕΝ, πως τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης είχαν συναντήσεις με τη Γραμματεία της Ομοσπονδίας και ανταποκρίνονταν κάθε φορά στο κάλεσμα της ΠΟΦΕΝ σε αυτά τα 3 και πλέον χρόνια, έπεσαν έξω: Η πόρτα του Προεδρικού ήταν και πάλι ανοιχτή (φωτογραφία) για το φοιτητικό κίνημα και τους εκπροσώπους του.

Οι περιστάσεις επιβάλλουν απόλυτα την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Δυστυχώς όμως αντί αυτού παρατηρούμε πως κάποιοι δεν βλέπουν την ανάγκη για λήψη μέτρων σαν μια διαδικασία που με σύνεση, συναίνεση και σοβαρότητα θα βοηθήσει την κυπριακή οικονομία να εξέλθει από τις δύσκολες αυτές συνθήκες. Αντίθετα κάποια πολιτικά κόμματα και ιδιαίτερα ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, θεωρούν πως η κατάσταση αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία για λαϊκισμό, αντιπολίτευση και επίθεση στους εργαζόμενους. Ο στόχος τους δεν είναι άλλος παρά να εισάγουν και στην Κύπρο μέτρα όπως αυτά έχουν υλοποιηθεί και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα που στο στόχαστρο τους έχουν τους εργαζόμενους, που ρίχνουν τη νέα γενιά στην ανεργία, που διασφαλίζουν και θα αυξάνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

 

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς όφελος των δικών τους μικροκομματικών συμφερόντων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Βομβαρδίζουν με τουλάχιστον προσβλητικές τοποθετήσεις το συνδικαλιστικό κίνημα και προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους εργαζόμενους διαχωρίζοντας τους σε δημόσιους και ιδιωτικούς, την ίδια ώρα που θέλουν να διαλύσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα ανεξαρτήτως τομέα.

Τα κόμματα αυτά δεν έχασαν ευκαιρία να επιτεθούν για ακόμη μια φορά και στα δικαιώματα της νέας γενιάς. Για πολλοστή φορά θέτουν ζήτημα αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια. Αυτοί που προεκλογικά και με περίσσια υποκρισία τάχα μου κόπτονταν για τους ανέργους τώρα θέλουν να πριμοδοτήσουν την ανεργία με χιλιάδες νέους σε ένα μέτρο που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέτρο εξυγίανσης αλλά μακροπρόθεσμης επιβάρυνσης των δημοσίων οικονομικών. Δυστυχώς ήταν διακαής ο πόθος τους να γεμίσουν οι ουρές της ανεργίας και είναι η πολλοστή φορά που επαναφέρουν το αντινεανικό αυτό μέτρο στο προσκήνιο. Χαρακτηριστικά, η τελευταία τους πρόταση είναι η αύξηση του ορίου να γίνεται με βάση το προσδόκιμο ζωής, δηλαδή π.χ. αν το προσδόκιμο ζωής φτάσει τα 85 χρόνια τότε κάποιος να συνταξιοδοτείται 75 χρονών.

Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης, κατανοεί πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και πως οι συνθήκες επιβάλλουν σε όλους τις ανάλογες θυσίες. Για άλλη μια φορά θα σταθούμε υπεύθυνοι και στο ύψος των περιστάσεων καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο ούτως ώστε να εξέλθει ο τόπος από αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η σοβαρότητα όμως και η υπευθυνότητα δεν σημαίνουν πως δεν θα σταθούμε στο πλευρό της νεολαίας και των εργαζομένων όταν κάποιοι θεωρούν πως βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν γιουρούσι στα δικαιώματα μας την ίδια ώρα που κάνουν πλάτες στον πλούτο και τα συμφέροντα του. Όσοι λογάριασαν πως οι ανίερες συμμαχίες τους θα υποθηκεύσουν το μέλλον της νέας γενιάς, λογάριασαν λάθος. Την τελευταία λέξη θα την πει ο Λαός»!

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016