KESJULY18

2018-06-04 14:39:42
Οι αδιαπραγμάτευτες αρχές του Paideia-News και η καραμέλα της λογοκρισίας

Οι αδιαπραγμάτευτες αρχές του Paideia-News και η καραμέλα της λογοκρισίας


To Paideia-News ενημερώνει τους νέους αναγνώστες του για τους κανόνες που διέπουν τα σχόλια κάτω από τα κείμενά του.

Από την αρχή της λειτουργίας του, το Paideia-News αποφάσισε να διαφυλάξει το κύρος των αρθρογράφων του, αλλά και όσων στέλνουν κείμενα για δημοσίευση. Θέτει ως αδιαπραγμάτευτο όρο δημοσίευσης σχολίων να έχουν πλήρες όνομα.

Παρατηρείται, κατά καιρούς το φαινόμενο να κατηγορείται το Paideia-News για λογοκρισία από άτομα, τα οποία δεν μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη με ψευδή στοιχεία. Συγκεκριμένα γράφουν σε 20 λεπτά πέντε ή έξι σχόλια με ψεύτικα ονόματα πιστεύοντας ότι μπορούν να επηρεάσουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων και να πλήξουν συγκεκριμένα άτομα με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και λιβέλους.    

Το Paideia-News ενημερώνει τους αναγνώστες του ότι τα σχόλια φθάνουν σε αυτό μέσω e-mail και ακολούθως αποφασίζεται ποια δημοσιοποιηθούν. Αυτούς που αφιερώνουν μέχρι και μια ώρα για να γράφουν σχόλια με ψεύτικα ονόματα, τους ενημερώνουμε ότι αυτό γίνεται αντιληπτό, πρώτον επειδή φθάνουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από την ίδια διεύθυνση κατά ριπάς ανά 7-8 λεπτά, αλλά και από την ώρα που αποστέλλονται. Υπάρχουν περιπτώσεις που στάλθηκαν μέχρι και 8 σχόλια από τις 11μ.μ. μέχρι τα μεσάνυκτα για το ίδιο θέμα με διαφορετικά ονόματα από την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση. Σημειώνεται ότι η ώρα αποστολής των σχολίων φαίνεται όταν αυτά δημοσιευτούν.

Τα όσα επανέρχονται κατά καιρούς περί λογοκρισίας, προέρχονται από άτομα που δεν μπορούν να διασύρουν άλλα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους όπως κάνουν σε άλλες ιστοσελίδες. Εκεί, όπου βρίζονται και διασύρονται πρόσωπα και θεσμοί και κάποιοι  αποποιουνται ευθυνών, λέγοντας ότι δεν τους εκφράζουν κατ’ ανάγκη στα σχόλια. Όταν ρίξεις σε κάποιο ένα τόνο λάσπης, όσο και αν προσπαθήσεις μετά να την καθαρίσεις, ο λεκές έστω και ξεθωριασμένος θα παραμείνει. Ποτέ δεν επιστρέφει το λευκό.  

Από την αρχή της λειτουργίας του, το Paideia-News κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για τους κουκουλοφόρους του διαδικτύου οι οποίοι κρύβουν το πρόσωπο τους.

Το Paideia-News έχει μπλοκάρει δεκάδες λογαριασμούς στο Facebook, οι οποίοι νόμισαν βρήκαν την εναλλακτική λύση για να κάνουν το έργο τους με ψευδώνυμα χρησιμοποιώντας διάφορες άσχετες φωτογραφίες.

Το Paideia-News δεν πρόκειται να κάνει καμιά έκπτωση. Με αυτές τις αρχές μεγάλωσε, με αυτές θα συνεχίσει. Με υπεύθυνους αναγνώστες και συνεργάτες. Εκείνοι που θέλουν να σχολιάσουν το κάνουν με το όνομα τους αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη του λόγου του.   

Ασφαλώς θα υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις αδικίας. Όμως δεν μπορεί να αφεθεί να καεί το δάσους για χάρη λίγων δέντρων.

Από τη Διεύθυνση  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ευαγγέλου Χριστίνα, αδιόριστη εκπαιδευτικός.
Tue June 05, 2018, 09:22:09
Πάντοτε έβαζα το όνομά μου το πραγματικό, και ποτέ δε φοβήθηκα την αλήθεια, γιατί πολλές φορές πρέπει να κάνουμε σχολιασμούς για το Παιδεία-Νιους όταν πρόκειται για άτομα τα οποία δέχονται εύνοια στο ΥΠΠ, και ποτέ δεν έχουν την κατάλληλη μεταχείριση με δυσμενείς συνθήκες για τους άλλους λειτουργούς τους αλλά και για τα άλλα πρόσωπα που συνεργάζονται με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Όμως, ως άτομο που εργάζομαι στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, όντως άκουσα κάποια άτομα να διατυμπανίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν κάποια ψευδώνυμα για να πλήξουν τον άλφα ή το βήτα, την περίοδο που στο θεσμό των Κρατικών Ινστιτούτων υπήρχαν έντονες διαμάχες. Το να πεις το παράπονό σου με ψευδώνυμο δείχνει έλλειψη ευθύνης και ανευθυνότητα, κάτι που δεν είναι ορθό για ένα πρόσωπο το οποίο διδάσκει και εργάζεται με νέους ή ακόμη χειρότερα με παιδιά και γενικότερα με ανήλικους.

Ακόμη, πώς μπορεί αν ένα όνομα να είναι ψεύτικο να μπορέσουν οι αποδέκτες να αντιληφθούν το σύνδεσμό του με τον κάθε οργανισμό, δηλ. αν βάλεις ένα ψευδή όνομα πώς μπορεί κάποιος που σχετίζεται να αντιληφθεί αν εσύ έχεις κάποια επαφή με την υπηρεσία, αν το όνομα δεν αντικατοπτρίζεται με το σχετιζόμενο φορέα.

Πιστεύω ότι το Παιδεία-Νιους είναι ένας φορέας με πολλές γνώσεις που προβάλλει τις δυσκολίες των εκπαιδευτικών καθώς και ανακοινώνει και γεγονότα ή δραστηριότητες που διαδραματίζονται στο χώρο της Παιδείας. Ο Υπουργός, ανεξάρτητα με το ποιος είναι, συνεργάζεται με το Παιδεία-Νιους όπως και πολλά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται εργασιακά και επαγγελματικά. Αυτό που είναι εν γνώσει είναι ότι δεν ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού γιατί πολλοί είναι οι φορείς που καταπιάνονται με την εκπαίδευση στη Δημοκρατία, όπως η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή καθώς και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας αλλά και άλλοι οργανισμοί που συνδυάζονται με το έργο τους και με επαφές που μπορεί να ανήκουν στο φάσμα της εκπαίδευσης - παιδείας κάτω από διάφορες έννοιες ή συνταγματικές δομές.

Επειδή έχω εργασθεί και σε Ολοήμερα Σχολεία, καθώς και σε ΔΡΑΣΕ γιατί το πρώτο μου πτυχίο είναι δασκάλας και σε κατοπινό στάδιο έκανα το δεύτερο μου πτυχίο προς τούτο αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία και την ιδιομορφία - ποικιλία καταστάσεων που αφορά παιδιά δημοτικής ή προσχολικής ηλικίας και τις απασχολήσεις τους στο σχολικό περιβάλλον.

Πάντοτε υπάρχουν νόμοι, όχι μόνο σε δικαστηριακά θέματα ή συνταγματικά / νομικά, αλλά γενικότερα σε τομείς που αφοράνε την εκπαίδευση λόγω των ανηλίκων ακόμη και μέσα σε μια οικογένεια. Ακόμη και μέσα στο δρόμο και την κοινωνία η έλλειψη ασφάλειας ή οι τρωτοί χειρισμοί με λανθασμένες κινήσεις αποδεικνύουν και επιφέρουν λάθη ανεπανόρθωτα. Ο νόμος ή οι νόμοι σύμφωνα με ένα σύνταγμα, ένα κράτος, πόσο μάλλον μια χώρα όπως την Κύπρο ημικατεχόμενη κάτω από αγγλικό νομοθετικό σώμα και τη σφραγίδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που οφείλει να σέβεται ως πολίτευμα με τις έννοιες: state, republic και democracy.

Αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και η εκπαίδευση αν και ιδιωτική διαθέτει τμήμα ελέγχου στο ΥΠΠ ενώ παράλληλα η Δημόσια ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όπου διορίζει τους αγοράς υπηρεσιών λειτουργούς του, τους μόνιμους ή συμβασιούχους τους διορίζει η αρμόδια εκ του κράτους υπηρεσία και δέχεται έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία και το κοινοβούλιο μέσω της σχετιζόμενης επιτροπής αλλά και της ολομέλειας του σώματος που διαθέτει ελεγκτικές διαδικασίες μέσα στην εξουσία που παρέχει / προσφέρει.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και για το Παιδεία-Νιους ως προς τις ενημερώσεις που διαθέτει. Προσωπικά ομιλούμενη, εγώ βλέπω το Παιδεία-Νιους και όχι τις ιστοσελίδες τις υπηρεσιακές διότι διαθέτει έντονο το εύρος του υλικού που φιλοξενεί ως διαδικτυακή εφημερίδα.

Ευαγγέλου Χριστίνα
Πτυχίο Επιστημών της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αδιόριστη και άνεργη επί του παρόντος εκπαιδευτικός

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016