KESJULY18

2018-06-02 11:08:51
H Άνδρη Χρ.-Αντωνιάδου τιμήθηκε με το Αριστείο 2017 για το βιβλίο της «Φλόγες και Θάλασσα»

H Άνδρη Χρ.-Αντωνιάδου τιμήθηκε με το Αριστείο 2017 για το βιβλίο της «Φλόγες και Θάλασσα»


   Η συγγραφέας-ποιήτρια Άνδρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου τιμήθηκε με το Αριστείο 2017 για το βιβλίο της «Φλόγες και Θάλασσα» (Δοκίμια Λογοτεχνίας) στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του οργανισμού ΕΠΟΚ στην Αθήνα.  Το βιβλίο έχει επίσης επιλεχθεί ως Βιβλίο της Χρονιάς 2017.

Το βιβλίο είναι ένας κύκλος δοκιμίων που αναφέρονται στην ποίηση, στο θέατρο, στη φιλοσοφία, στο μυθιστόρημα, στη ζωγραφική με κοινό παρονομαστή την αγάπη της συγγραφέως για αυτές τις τέχνες η οποία διεισδύει στη σκέψη άλλων δημιουργών αναλύοντας τα έργα τους. Η επιστημονική προσέγγιση των δοκιμίων και οι πληροφορίες που φέρνουν στο φως ως προϊόντα πρωτογενούς ή δευτερογενούς έρευνας τα καθιστά χρήσιμα για μελετητές αλλά και προσβάσιμα στον κοινό αναγνώστη λόγω της στρωτής γλώσσας που χρησιμοποιεί η συγγραφέας. Η τελετή βράβευσης θα γίνει τον Ιούνη στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.

Η συγγραφέας είναι Γραμματέας του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού. Έχει πάρει σημαντικά πανελλήνια και παγκόσμια βραβεία στο μυθιστόρημα, στην ποίηση, στο θεατρικό έργο και στο δοκίμιο.  Έχει δώσει διαλέξεις για τη λογοτεχνία στην Κύπρο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και η δράση της για τη διάχυση της Κυπριακής Λογοτεχνίας είναι ιδιαίτερα αξιόλογη.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Γιώργος Νικολάου
Sat June 02, 2018, 14:10:21
Πολύ αξιόλογο βιβλίο που αξίζει να το διαβάσουν όλοι, γραμμένο από μιαν πολύ αξιόλογη συγγραφέα.

Μαργαρίτα Σταύρου
Sat June 02, 2018, 13:08:27
Πολλοί είναι οι λογοτέχνες που διαπρέπουνε στην Ελλάδα από την Κύπρο, και αυτό είναι ορθό για τη χώρα μας. Ειδικά στο Πολεμικό Μουσείο που διαδραματίζονται οι εκδηλώσεις πολλοί έχουν βραβευθεί και η εταιρεία Λογοτεχνών της Λεμεσού έχει φέρει στην Κύπρο ένα μεγάλο αριθμό από λογοτέχνες το περασμένο φθινόπωρο μέσα σε ένα πλαίσιο φιλικότητας και ανταλλαγής απόψεων και έγιναν εκδηλώσεις στη Λεμεσό σε σημαντικούς χώρους της παλιάς πόλεως.

Αξίζουν όσοι βραβεύονται πολλά συγχαρητήρια γιατί υπάρχει σύσφιξη σχέσεων στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό μέσω της κουλτούρας, της εκπαίδευσης και της χώρας μας όπως από ανέκαθεν προϋπήρχε αυτό, από τον καιρό της ΕΟΚΑ, όπου ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης έγραψε για την ΕΟΚΑ τα ποιήματά του που αποτελούν δείγματα εφηβικής και ιστορικής λογοτεχνίας όπως είναι το "Την Ελλάδα αγαπώ", "Θα πάρω μιαν ανηφοριά", "Των Αθανάτων".

Μάλιστα, έχουμε πολλά καλά παραδείγματα λογοτεχνών και ειδικά ατόμων που σπούδασαν φιλολογία και που προέρχονται από τη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου με έργα τους που λαμβάνουν βραβεία στο εξωτερικό και ειδικά στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπου υπάρχει έντονο το κυπριακό στοιχείο όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία κ.ά.

Άξιοι συγχαρητηρίων όσοι βραβεύονται και το έργο τους αναγνωρίζετε ως δείγμα αξιέπαινης δουλειάς και κατάλληλου λογοτεχνικού είδους από την κοινή μας πατρίδα, την Ευρωπαϊκή οικογένεια, μετατρέποντας τον πολιτισμό μέσω της ενότητάς της, της λογοτεχνίας, ως μια γέφυρα σχέσεων.

Γιάννης Χριστοφή
Sat June 02, 2018, 12:20:19
Αξιέπαινη η κυρία Αντωνιάδου. Ακόμη ένα σημαντικό βραβείο που κατοχυρώνει. Κάνει υπερήφανη την Κύπρο με το έργο της και ειδικά τη Λεμεσό και τους πολιτιστικούς της φορείς.

Λουίζα Σταυριανού-Παπαλιοτατή
Sat June 02, 2018, 12:01:04
Σημαντικό η χώρα μας να προβάλλεται στην Ελλάδα, στα πάτρια εδάφη και στο έθνος, και να αναγνωρίζετε κυπριακό έργο από τη μητέρα-πατρίδα.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016