KESJULY18

2018-05-29 18:58:00
Πολυσέλιδη τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΕΔ στη σύσκεψη για την ασφάλεια και υγεία στα σχολεία

Πολυσέλιδη τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΕΔ στη σύσκεψη για την ασφάλεια και υγεία στα σχολεία


Η ΠΟΕΔ είναι «πρόθυμη και πανέτοιμη για να συζητήσει όλες τις πτυχές της ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού σε γραπτή πολυσέλιδη τοποθέτηση που κατέθεσε στη σημερινή σύσκεψη  στο Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «η ΠΟΕΔ προσέρχεται στην πρώτη αυτή συνεδρία για το κρίσιμο θέμα της Ασφάλειας και Υγείας στις σχολικές μονάδες, πρόθυμη και πανέτοιμη να προχωρήσει αποκλειστικά την περίοδο που απομένει μέχρι τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, μέχρι τις 22 Ιουνίου 2018, σε όσες συναντήσεις χρειαστεί να γίνουν, ούτως ώστε μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο του 2018, οι συζητήσεις να έχουν ολοκληρωθεί και να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις και τα δέοντα μέτρα που θα καλύψουν οποιαδήποτε κενά, αδυναμίες, ασάφειες στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα».

Όπως αναφέρει, «όλοι στον σχολικό χώρο πρέπει και να αισθάνονται αλλά, κυρίως, και να είναι ασφαλείς και υγιείς. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και πολύ περισσότερο τα παιδιά δεν αρκεί να αισθάνονται ασφάλεια στις σχολικές μονάδες. Επιβάλλεται να είναι και ασφαλείς. Να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που προβλέπονται μέσα από τη Νομοθεσία, μέσα από τους Κανονισμούς Λειτουργίας και μέσα από τις οδηγίες και τις εγκυκλίους του ΥΠΠ που προασπίζουν, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, την ασφάλεια και την υγεία όλων όσων εργάζονται, εκπαιδεύονται αλλά και επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες».

Η ΠΟΕΔ κατέθεσε δύο έγγραφα εργασίας και ένα έγγραφο στο οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά από ερωτήματα, ζητήματα, προβληματισμοί, απορίες «που επιβάλλεται να απαντηθούν αρμοδίως όσον αφορά την ουσιαστική Ασφάλεια και Υγεία στις σχολικές μονάδες».

«Οι στιγμές είναι κρισιμότατες και όλοι εμείς οφείλουμε στα σταθούμε νηφάλια και με υπευθυνότητα στο ύψος των περιστάσεων. Το θέμα της Ασφάλειας & Υγείας στα σχολεία έχει όντως πολλές πτυχές τις οποίες πολύ προσεκτικά οφείλουμε να εξετάσουμε και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα έγγραφα που καταθέσαμε ως ΠΟΕΔ σήμερα, αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Χρέος μας να μην αφήσουμε τον τιτανικό της Εκπαίδευσης να προσκρούσει σε αυτό. Χρέος μας να προστατεύσουμε, όπως οφείλουμε να πράξουμε, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας», καταλήγει ο κ. Φυλακτού:

Η γραπτή τοποθέτηση στο πιο κάτω έγγραφο:Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαρία Γεωργίου
Tue May 29, 2018, 21:11:36
Συγχαρητήρια Συνάδελφε της Δημοτικής εκπαίδευσης. Μια τέτοια επιστολή πρέπει να στείλει και η ΟΕΛΜΕΚ. Τα γυμνάσια και τα λύκεία θέλουν επίσης πιστοποιητικά καταλληλότητας. Όπως και τα εργαστήρια χημείας που δεν τηρούν αρκετές προδιαγραφές για φύλαξη και απόρριψη χημικών ουσιών.Σε σχολεία που υπάρχει έλλειψη αιθουσών έχουν κλείσει διαδρόμοι κι λεχουν μετατραπεί σε γραφεία και αποθήκες. Οι αίθουσες διδασκαλίας δεν έχουν δευτερή πόρτα, κι έχουν σφραγιστει με κάγκελα τα παράθυρα για λόγους ασφάλειας του εξοπλισμού τους.Τι θα γίνει αν συμβεί κάποιο απρόβλεπτο περιστατικό.

Αντώνης Τινής
Tue May 29, 2018, 20:31:33
Αναμένουμε...

Είδαμε την τοποθέτηση του Φίλιου Φυλακτού για τα θέματα ασφάλειας και υγείας. Ξεκάθαρη η ΠΟΕΔ, κατέθεσε τεκμηριωμένες θέσεις και άλλα έγγραφα.

Ποια ήταν η θέση Χαμπιαούρη;
Ποια ηταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Συνομοσπονδίας Γονέων στην ίδια σύσκεψη; Τι είπε για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών μας; Του αρέσουν οι εγκαταστάσεις που έχουμε; Ως γονείς θέλουμε να ξέρουμε. Copy paste, share. Μεχρι να μας δώσει το γραπτό κείμενο που κατάθεσε ο εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας... Αν κατάθεσε φυσικά κάτι...

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016