KESJULY18

2018-05-27 12:32:23
Επιθεωρητές Δημοτικής: Αντικρούομε κάθε προσπάθεια που αφήνει σκιές στον επαγγελματισμό μας

Επιθεωρητές Δημοτικής: Αντικρούομε κάθε προσπάθεια που αφήνει σκιές στον επαγγελματισμό μας


«Χαιρετίζουμε την εξαγγελθείσα πρόθεση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στη διαμόρφωση νέου Συστήματος Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών».

Με ανακοίνωση της η Οργάνωση Επιθεωρητών Δημοτικής Εκπαίδευσης  αναφέρει:

«Είναι με συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την παρεκτραπείσα συζήτηση στον χώρο της εκπαίδευσης. Μια συζήτηση που, με τον τρόπο που διεξάγεται, όχι μόνο δεν επιλύει κανένα από τα υφιστάμενα προβλήματα αλλά αντίθετα προσθέτει νέα και δημιουργεί επιπρόσθετη αναστάτωση και ανησυχία στα σχολεία μας αλλά και στον πολίτη.

Σε ότι μας αφορά, ως Επιθεωρητές Δημοτικής Εκπαίδευσης, αντικρούομε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια που άμεσα ή έμμεσα αφήνει σκιές στον επαγγελματισμό μας και στο έργο που επιτελούμε. Κάτω από αντίξοες συνθήκες και έχοντας στα χέρια μας ένα απηρχαιωμένο περιοριστικό θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται αναλλοίωτο από το 1976, προσπαθούμε να διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε τη σύγχρονη πολυπλοκότητα στον χώρο εργασίας μας. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να πούμε ότι είμαστε οι μόνοι ίσως επαγγελματίες σήμερα που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας το έργο μας, με εργαλεία και εφόδια της δεκαετίας του '70!

Είναι γι' αυτό τον λόγο που χαιρετίζουμε την εξαγγελθείσα πρόθεση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στη διαμόρφωση νέου Συστήματος Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών. Ένα τέτοιο σύστημα προσδοκούμε ότι θα εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο και θα μας δώσει επιτέλους όλα εκείνα τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτει σήμερα η Επιστήμη της Αξιολόγησης, τα οποία ζητούσαμε εδώ και δεκαετίες ως Επιθεωρητές, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά πολλά από τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις που ταλανίζουν σήμερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Στη σχετική πρόσκληση που μας απηύθυνε ο Υπουργός, ασφαλώς και θα ανταποκριθούμε θετικά, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις, όπως άλλωστε το έχουμε πράξει επανειλημμένα και στο παρελθόν κάτω από παρόμοιες συνθήκες, χωρίς όμως να έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Προσδοκούμε αυτή τη φορά, με τη στήριξη όλων, η κατάληξη να είναι θετική.

Καταληκτικά, εκφράζουμε τη στήριξή μας στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και στις προσπάθειες που καταβάλλει για να συνεχίσει και να επεκτείνει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ως Οργάνωση Επιθεωρητών Δημοτικής Εκπαίδευσης θα συνδράμουμε καθηκόντως και στο μέτρο του δυνατού σε αυτές τις προσπάθειες.

Ταυτόχρονα κάνουμε έκκληση σε όλους ανεξαίρετα τους εμπλεκόμενους με τα θέματα παιδείας, θεσμούς και φορείς, να παραμερίσουμε όλοι όλα εκείνα που πιθανό να μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε στα σημαντικά που πρέπει να μας ενώνουν, ώστε μέσα από συναίνεση, σύνθεση, εποικοδομητικές προτάσεις, τεκμηρίωση, αλληλοσεβασμό, νηφαλιότητα και καθαρό μυαλό, να μπορέσουμε επιτέλους να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Αυτό ας είναι το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί από όλους μας! Το χρωστούμε στην πατρίδα μας».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016