KESJULY18

2018-05-24 14:41:28
«Αλλαγή»: Πρόταση 9 σημείων » για την Ασφάλεια και Υγεία στον χώρο της Εκπαίδευσης

«Αλλαγή»: Πρόταση 9 σημείων » για την Ασφάλεια και Υγεία στον χώρο της Εκπαίδευσης


Mε ανακοίνωσή της η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» αναφέρει:

Μετά τον άδικο χαμό του δεκάχρονου μαθητή στη Λάρνακα και τα αυξημένα κρούσματα βίας που σημειώθηκαν σε βάρος καθηγητών και μαθητών, επανήλθαν στο προσκήνιο τα θέματα της Ασφάλειας και Υγείας στον χώρο της Εκπαίδευσης. Τα θέματα αυτά είναι πολύ σοβαρά και σημαντικά, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν με νηφαλιότητα, χωρίς εντάσεις και υπερβολές:

Στο πλαίσιο αυτό προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της διαχείρισης των θεμάτων της ασφάλειας και υγείας, αλλά και της αντιμετώπισης της μαθητικής παραβατικότητας εισηγούμαστε τα εξής:

 1. Την ουσιαστική αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών ψυχολόγων με στόχο να φθάσουμε σε μια λογική και αποδοτική αναλογία εκπαιδευτικών ψυχολόγων και μαθητών.
 2. Οι Σχολικές Εφορείες θα πρέπει να αποκτήσουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τεχνοκρατικές υπηρεσίες στον τομέα του ελέγχου της ασφάλειας της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών εγκαταστάσεων. Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να πραγματοποιείται ανά εξάμηνο και σίγουρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
 3. Άμεση βελτίωση της φύλαξης των σχολικών μονάδων με την ενίσχυση της περίφραξης των, με στόχο να αποτρέπει την είσοδο εξωσχολικών σε αυτές.
 4. Την αναβάθμιση της επιμόρφωσης των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στα θέματα των Πρώτων Βοηθειών. Η επιμόρφωση αυτή θα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις νέες μεθόδους στον τομέα της όλης διαχείρισης των θεμάτων των Πρώτων Βοηθειών.
 5. Εισαγωγή του μαθήματος των Πρώτων Βοηθειών στις Τεχνικές Σχολές, όπως αυτό διδάσκεται στο Γενικό Λύκειο. 
 6. Καλούμε την Πολιτεία να προχωρήσει στην πρόσληψη εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής στη Δημοτική Εκπαίδευση, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και θα διαχειρίζονται τα θέματα της παροχής των Πρώτων Βοηθειών.
 7. Ενίσχυση του αριθμού των καθηγητών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής με στόχο να υπάρχουν δύο καθηγητές ΣΕΑ στον λυκειακό κύκλο και ένας εξολοκλήρου στον γυμνασιακό κύκλο.
 8.  Διορισμός σχολικών βοηθών/παιδονόμων σε όλα τα σχολεία που θα έχουν την ευθύνη της επίβλεψης και δημιουργικής απασχόλησης
 9. Το Υπουργείο Παιδείας να ασφαλίσει τους εκπαιδευτικούς όταν ασκούν τα καθήκοντα τους εντός της σχολικής μονάδας και όταν βρίσκονται εκτός σχολικής μονάδας σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Αφήστε ένα σχόλιο

 • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Κ.Φ.Α.
Thu May 24, 2018, 22:00:20
Κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή.Νομίζω ότι υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν από την πολιτεία όπως τα πιό πάνω καθώς και υλικοτεχνική υποδομή,γήπεδα ή ακόμα και στίβους μάχης(με ασφάλεια όμως) όπως κάνατε στο Λύκειο Ακροπόλεως Κύριε Λοίζο ούτως ώστε να έχουν κίνητρο και οι μαθητές.Όμως έχω να πω ότι ο Σύνδεσμος Γυμναστών Κύπρου στον οποίο ειμαι μέλος δεν ζήτησε σχεδόν τίποτα από την Οέλμεκ,ούτε λέγω ότι εβλαλε καποια ανακοίνωση γιά τα πιό πάνω.Αντιθέτως ο Σύνδεσμος ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ των αδιορίστων πτυχιούχων τα υποστηρίζει.ΝΤΡΟΠΗ μας.....

Λοΐζος Σέπος
Thu May 24, 2018, 19:09:12
Στα λύκεια υπάρχουν απινηδωτές και γίνεται το μάθημα των πρώτων βοηθειών. Στα δημοτικά δεν είναι μόνο οι γυμναστές που πρέπει να τοποθετηθούν, αλλά και οι ειδικότητες των Ελληνικών, Μαθηματικών και Φυσικής τουλάχιστον για την πέμπτη και έκτη δημοτικού. Οταν η Αλλαγή είχε την προεδρία της ΟΕΛΜΕΚ για 6 χρόνια, ποτέ δεν έθεσε θέμα παρουσία ειδικότήτων στα δημοτικά μήπως και ενοχλήσουν την ΠΟΕΔ.

Λουκιανος Κυριακιδης Κ.Φ.Α.
Thu May 24, 2018, 16:43:45
Κύριε Σέπο απο όλα τα πιο πανω μονο αυτο ειδατε;τα υπόλοιπα δεν σας απασχολούν;Οι Ά Βοήθειες και ο απινηδωτής;Η εκπαίδευση των Κ.Φυσικής Αγωγής ολόχρονα καθώς και το μάθημα των Ά Βοηθειών στις Τεχνικές σχολές που επιβάλλεται να υπάρχει;Οι γυμναστές στα δημοτικά που είναι κάτι που φωνάζει απο μόνο του εδώ και χρόνια.....δεν σας ενδιαφέρουν αυτά;

Λοΐζος Σέπος*
Thu May 24, 2018, 15:15:04
Το θέμα περίφραξης και εξωσχολικών είναι θέμα της διεύθυνσης του σχολείου. Μπορεί να γίνει η πρόσληψη παιδονόμου και ψυχολόγου για κάθε σχολείο της Μέσης και Μέσης Τεχνικής με την κατάργηση του υπευθύνου τμήματος. Τώρα με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διοίκησης ο θεσμός του Υπευθύνου Τμήματος είναι αχρείαστος. Είναι τόσο απλό που δεν χρειάζονται μεταπτυχιακά και διδακτορικά για να το αντιληφθεί κάποιος. Αφήστε τα καραγκιοζιλίκια και ζητείστε το.
Επίσης θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες γύρω από τα σχολεία και στους γύρω δρομους.


*Διευθυντής Λυκείου Ακροπόλεως

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016