KESJULY18

2018-05-20 11:46:46
Σχολή «Αιγαία»: Το καλοκαιρινό πρόγραμμα «ART COLLEGE for young artists»

Σχολή «Αιγαία»: Το καλοκαιρινό πρόγραμμα «ART COLLEGE for young artists»


Η Σχολή «Αιγαία» με ανακοίνωσή της ενημερώνει για το καλοκαιρινό πρόγραμμα «ART COLLEGE for young artists».

«Η Σχολή «Αιγαία», είναι μια σύγχρονη σχολή εικαστικών τεχνών, η μόνη εξειδικευμένη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Κύπρο, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα «ART COLLEGE for young artists» σχεδιάστηκε με βάση το περιεχόμενο και τις μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζονται στους κλάδους σπουδών της σχολής Αιγαία. Η φιλοσοφία πίσω από το καλοκαιρινό πρόγραμμα είναι η εκπαιδευτική, διασκεδαστική και δημιουργική ενασχόληση των παιδιών στο πλαίσιο της εικαστικής εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα γίνουν αποδέκτες ποιοτικής εκπαίδευσης σε ένα καθόλα εικαστικό και ευχάριστο περιβάλλον, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες ενός κολεγίου τέχνης!

Η ωφελιμότητα του προγράμματος για όλους τους μαθητές – ανεξάρτητα της εμπειρίας και πρότερης τριβής με τις τέχνες – προκύπτει από την ίδια την ενασχόληση με τις τέχνες και τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει: προαγωγή και ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης, προσφορά ευγενών κινήτρων, μεγιστοποίηση ακαδημαϊκής απόδοσης και επιτυχίας κλπ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις πιο κάτω ενότητες σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητες των παιδιών:

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Περιλαμβάνει ζωγραφική πορτρέτου, αντικειμένων και χώρου, σχεδιασμό κόμικς, τέχνη του δρόμου & γκράφιτι καθώς και μελέτη καλλιτεχνών. Η ανακάλυψη νέων τρόπων δημιουργίας, προωθεί τη σημασία της ελεύθερης έκφρασης, της φαντασίας, την καλλιέργεια αισθητικής ενώ επιπλέον κινητοποιεί και ενθαρρύνει τα παιδιά για πειραματισμό και παρατήρηση.

DESIGN PROJECTS

Με έμφαση στη διαδικασία της έρευνας, ανάπτυξης ιδεών και του πειραματισμού για την επίλυση ενός σχεδιαστικού task, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την ανεξάντλητη δημιουργική πορεία όλων των σύγχρονων κλάδων του design και τη δυνατότητα ανάπτυξης πολυδιάστατου χρηστικού αποτελέσματος.

ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ

Μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας του σχεδίου, τη μεταφορά του στην ανάλογη επιφάνεια για τη δημιουργία της πρωτότυπης πλάκας, του μελανώματος και έπειτα του τυπώματος, τα παιδιά θα βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας σε κάθε τύπωμα, μιας και η τέχνη της χαρακτικής δίνει τη δυνατότητα της αναπαραγωγής, με τα παιδιά να πειραματίζονται κάθε φορά με διάφορα υλικά, χρώματα και συνθέσεις.

ΓΛΥΠΤΙΚΗ

Στο μάθημα της γλυπτικής, τα παιδιά θα ασχοληθούν με τη δημιουργία γλυπτών και γενικότερα τρισδιάστατων έργων, ψηφιδωτού και χειροτεχνιών.  Οι θεματολογίες ποικίλες όπως και οι τεχνικές καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας από προσωπικές ιδέες και αυτό καθιστά τη γλυπτική μία ξεχωριστή εμπειρία, ιδιαίτερα για τα παιδιά.

ΚΕΡΑΜΙΚΗ

Τα παιδιά θα μάθουν παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές πλασίματος και θα εργαστούν αυτόνομα σε όλα τα στάδια της πορείας του πηλού. Το ψήσιμο και το υάλωμα θα προσδώσει ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα στα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα των παιδιών.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ

Στο μάθημα αυτό τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις έννοιες της φόρμας και του όγκου σε σχέση με το σώμα ή γενικά ένα αντικείμενο. Ασχολούνται με τις ιδιότητες και δυνατότητες του υφάσματος και της δημιουργικής χρήσης του. Μαθαίνουν να πειραματίζονται με τα διάφορα υφάσματα, άλλοτε για τη δημιουργία ενός σχεδιαστικού αποτελέσματος και άλλοτε πιο εικαστικού.

ΘΕΑΤΡΟ

H θεατρική δράση είναι για τα παιδιά αυθόρμητη και εμπλέκει φυσικές ασχολίες όπως κίνηση, λόγο, μίμηση, συμβολικό παιχνίδι, εφευρετικότητα, επιμονή και συγκέντρωση, αποδίδοντας πρώτιστη σημασία στην έκφραση, που είναι και το ζητούμενο.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016