KESJULY18

2018-05-19 20:20:54
Η ΠΟΕΔ δεν είναι μόνη…

Η ΠΟΕΔ δεν είναι μόνη…


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ*

Είναι με θλίψη και απογοήτευση που παρατηρούμε την τροπή που έχει πάρει ο δημόσιος διάλογος, αμέσως μετά την τραγική απώλεια του μικρού Σταύρου. Μια απώλεια που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία και θα έπρεπε να στείλει σε όλους – και κυρίως στις αρμόδιες αρχές – το μήνυμα για λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι ξεκινώντας από την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, φτάσαμε στο σημείο να διασύρεται ο εκπαιδευτικός κόσμος, να συζητάμε για εκπαιδευτικούς με «ψυχολογικά», για συλλήψεις συντεχνιακών, για διαρροή προσωπικών δεδομένων υπ’ έρευνα ατόμου και με την ΠΟΕΔ να καταγγέλλει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για τις απαράδεκτες ενέργειές του και έναν άλλο Σύνδεσμο, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών να ζητά από τον ίδιο Υπουργό να ανακαλέσει τα όσα δήλωσε για τα μέλη του και να απολογηθεί για τις ακυρωτικές έως και προσβλητικές τοποθετήσεις του. Είναι προφανές ότι τα πράγματα στο χώρο της Εκπαίδευσης διολισθαίνουν επικίνδυνα.

Τα θέματα Ασφάλειας και Υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών είναι πολύ σοβαρά για να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο και ασφαλώς δεν αφορούν μόνο την Πρωτοβάθμια, αλλά και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Λόγω της κρισιμότητας του όλου ζητήματος, καθώς και των προεκτάσεών του, η ΟΕΛΜΕΚ συγκαλεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, και το συγκεκριμένο θέμα. Ταυτόχρονα, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα συναντηθούν εντός της βδομάδας για να συζητήσουν σχετικά το εν λόγω θέμα.  

Τέλος, είναι αυτονόητο ότι οι έρευνες θα πρέπει να προχωρήσουν απρόσκοπτα και οι ευθύνες να αποδοθούν εκεί και όπου ανήκουν. Ανεξάρτητα, όμως, από την πορεία των ερευνών είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι η ΠΟΕΔ δεν είναι μόνη…

*Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Sat May 19, 2018, 21:23:41
Οι καρεκλοκέντραυροι που έχουν εμπνευστεί τις μεταρρυθμίσεις, τους δείκτες και το ΝΣΔΕ έχουν μάθει να πετάνε ιδέες που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουν και καλές προθέσεις. Ακόμα και στις περιπτώσεις που η πρόθεση είναι καλή, το όλο εγχείρημα αποτυγχάνει παταγωδώς γιατί οι εμπνευστές της οποιαδήποτε ιδέας δεν προχωρούν σε βαθύτερη ανάλυση, προγραμματισμό, ορίζοντα υλοποίησης.
Πετάνε την ιδέα, μαγειρεύουν δηλώσεις για να αναδυκνείονται ως σωτήρες και δεν έχουν μια ομάδα εμπειρογνωμόνων να παρακολουθεί την εξέλιξη.
Το βάρος πέφτει συνήθως σε κάποιους κακομοίρηδες λειτουργούς να βγάλουν τα κάστανα απο τη φωτιά.
Αν παν καλά τα πράγματα, η δόξα πάει στα πάνω διαζώματα, ενώ οποιαδήποτε αποτυχία πάει σφαίρα για να πλήξει τον τελευταίο τροχό της άμαξας.

Δεν είμαι συνδικαλιστής, αλλά όσο κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας, έτσι θα γίνεται πάντα.
Περιμένω χρόνια να ακούσω έναν συνδικαλιστή (που θεωρητικά έχει πλήθος άτομα τα οποία εκπροσωπεί) να έχει τα κότσια να ζητήσει μια καθολική απεργία.
Το να κάνεις 2 περιόδους στάση εργασίας, είναι κοροϊδία.
Επ αόριστο. Και θύματα και κατηγορούμενοι και οικονομικά κατακρεουργημένοι, με τουλάχιστον ανεπαρκή διοίκηση πόσο μπορεί κάποιος να υπομένει.

Υπάρχει μια παροιμία που λέει όποιος δεν μίλησε τον έθαψαν ζωντανό. Μήπως εσείς δεν νιώθετε το χώμα;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016