KESJULY18

2018-05-18 14:13:08
Αρχίζει η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας!

Αρχίζει η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας!


Το ΙΠΕ διοργανώνει δεκάδες εκδηλώσεις, παγκυπρίως, μεταξύ 19 και 26 Μαΐου 2018

Επιστημονικές συναντήσεις, προβολές ταινιών, αθλοπαιδιές, αστροβραδιές, διαλέξεις σε σχολεία, εκπαιδευτικά εργαστήρια και διαγωνισμοί, είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που επιφυλάσσει η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας που διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), από τις 19-26 Μαΐου 2018.

Βασικός στόχος της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας, που πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά, είναι η επαφή και η εξοικείωση του κοινού με την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη καθώς και η προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας στην κοινωνία. Το πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης, που προσελκύει το ενδιαφέρον ατόμων κάθε ηλικίας, περιλαμβάνει μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν, σε συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας το κοινό θα έχει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να συναντήσει διακεκριμένους ερευνητές σε ένα χαλαρό περιβάλλον, έξω από το παραδοσιακό ακαδημαϊκό πλαίσιο, στα «Επιστημονικά Καφενεία», που θα διοργανωθούν σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Επιπλέον, θα βρίσκεται σε εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας, Διαγωνισμός Φωτογραφίας, μέσω του οποίου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει χρηματικά έπαθλα.

Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν επίσης, τα Εικονικά Ταξίδια με Έξυπνα Συστήματα στο Πανεπιστήμιο Frederick, στις 22 Μαΐου 2018, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν για παράδειγμα να λάβουν μέρος σε εικονικούς αγώνες Formula 1 και να «μεταφερθούν» στο μουσείο Φαλαινών στην Ισλανδία ή στο γήπεδο του Ajax στην Ολλανδία.  Επίσης, η ποδηλατική πορεία στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, την Τετάρτη, 23 Μαΐου, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες Λευκωσίας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα γίνει καταγραφή και αξιολόγηση με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Την Πέμπτη, 24 Μαΐου, προγραμματίζεται Βραδιά Αστρονομίας, στο Αστεροσκοπείο 1010, στη Λευκωσία.  

Επιπρόσθετα, υπάρχουν δραστηριότητες ειδικά αφιερωμένες στους μικρούς ερευνητές, όπως τα Ναυταθλήματα για παιδιά Δημοτικού στη Λεμεσό από την Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας στις 19 και 20 Μαΐου, οι διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών από το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού CLAP3C στις 25 Μαΐου και τα παιχνίδια στη λάσπη από το Ινστιτούτο Κύπρου την ίδια μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Σάββατο, 26 Μαΐου, διοργανώνεται ημέρα γνωριμίας με το  “Youth Makerspace», το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας, στη Λάρνακα. Στον ειδικά διαμορφωμένο και ιδιαίτερα καινοτόμο χώρο, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπως 3D printers, laser cutters, drones, virtual reality, ρομποτική, και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.research.org.cy


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016