KESJULY18

2011-11-06 13:19:02
ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση πειθαρχικών διώξεων

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση πειθαρχικών διώξεων


Η Κίνηση των δασκάλων  ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία,  με ανακοίνωσή της προειδοποιεί το υπουργείο Παιδείας ότι σε περίπτωση που αρχίσει  διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου θα καλέσει, ως αντίδραση, τα μέλη της σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αναφέρει η ΠΑΔΕΔ:

"Ως ΠΑΔΕΔ-Πρωτοπορία έχουμε μελετήσει με νηφαλιότητα την επιστολή και κατ’ επέκταση τις απειλές της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προς την ΠΟΕΔ και τα μέλη της.

Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απαντάμε τα εξής:

  1. 1 )Σύμφωνα με τη νομική γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου της ΠΟΕΔ, η οποία και επιβεβαιώθηκε πολλές φορές, δεν τίθεται θέμα παρανομίας στα μέτρα τα οποία έχει λάβει μέχρι σήμερα η ΠΟΕΔ και κατ’ επέκταση δεν τίθεται θέμα έναρξης πειθαρχικών διαδικασιών εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου.
  2. 2) Δηλώνουμε απερίφραστα ότι με την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου θα καλέσουμε, ως αντίδραση, τα μέλη μας σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται.
  3. 3) Οι λόγοι για τους οποίους έχουμε πάρει τα συγκεκριμένα μέτρα όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει αλλά συνεχώς αυξάνονται. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις συνεχείς υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης αλλά και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας η οποία επηρεάζει άμεσα και την κυπριακή. Μέχρι να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα (π.χ. πάταξη φοροδιαφυγής, φορολόγηση πλούτου, προώθηση ανάπτυξης) από κυβέρνηση και κόμματα, για απομάκρυνση από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα ως κράτος και ως πολίτες, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να υποχωρήσουμε από τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας.

Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε:

  1. 1) Τη Γενική Διευθύντρια, όπως αποσύρει άμεσα την επιστολή και τις απειλές της ως πρωτοφανείς και απαξιωτικές για την ΠΟΕΔ και τα μέλη της.
  2. 2) Τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, να τοποθετηθεί επί του θέματος.
  3. 3) Τις υπόλοιπες κινήσεις της ΠΟΕΔ, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για να αντιδράσουμε δυναμικά και συλλογικά στις απειλές και στις προκλήσεις. Δεν είναι η ώρα για πεμπτοφαλαγγίτες και δούρειους ίππους εντός της ΠΟΕΔ.
  4. 4) Τα μέλη της ΠΟΕΔ, να συνεχίσουν να εφαρμόζουν καθολικά και με ευλάβεια τα μέτρααντίδρασης που θα αποφασιστούν. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
  5. 5)Τις υπόλοιπες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις (ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ) αλλά και το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΕΤΥΚ) όπως σταθεί δίπλα στην ΠΟΕΔ για το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα όλων των εργαζομένων για απεργίες και κινητοποιήσεις. Το ελάχιστο που έχουν να πράξουν είναι η έκδοση ανακοινώσεων συμπαράστασης. Η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.  

Κλείνοντας θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η ενέργεια αυτή της Γενικής Διευθύντριας σίγουρα δεν οδηγεί τα πράγματα προς εκτόνωση αλλά αντίθετα τα οξύνει με απρόβλεπτες συνέπειες. Για την οποιαδήποτε περαιτέρω αναστάτωση δημιουργηθεί στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης αποκλειστική ευθύνη θα έχει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού".


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016