24ο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας και Επιστήμης


Και 18ο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για τα Μαθηματικά

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθηματικών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 με 26 Φεβρουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο «Aliathon» στην Πάφο. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου, κύριου Φαίδωνα Φαίδωνος.  

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα διεξαχθούν και οι διαγωνισμοί MATHeatre Cyprus 2023, MATHFactor Cyprus 2023 και SCIENCE-Factor Cyprus, για μαθητές ηλικίας 9-18 ετών.

Κύριος ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μιχάλης Λάμπρου. Το θέμα της ομιλίας είναι: «Ευρετική, ή γιατί ο Αρχιμήδης είπε ότι κάνει μεγάλη υπηρεσία στα Μαθηματικά».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Προβληματισμοί για την Μαθηματική Παιδεία στην Κύπρο παρόν και μέλλον». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, εκπροσώποι του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μαθηματικών Κύπρου.

Το Παγκύπριο Συνέδριο Μαθηματικών διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ και τον Σύνδεσμο Μαθηματικών Κύπρου.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










691