Βραβεία Madame Figaro 2023 σε δύο ακαδημαϊκoύς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


Δύο μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, βραβεύθηκαν κατά τη διάρκεια της 18ης Τελετής “Madame Figaro Γυναικών της Χρονιάς 2023” που πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για τις επιστημονικές συνεργάτιδες του  Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Βασιλική Αναστασίου και Βασιλεία Αναξαγόρου που αναδείχθηκαν «Γυναίκες της Χρονιάς 2023» στις κατηγορίες «Μουσικός της Χρονιάς» και «Δημιουργός της Χρονιάς» αντίστοιχα.

Η Βασιλική Αναστασίου, έχει κάνει σπουδές στο αντικείμενο του μοντέρνου τραγουδιού στο London College of Music.  Πέρα από τη σόλο καριέρα της στο τραγούδι τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αποτελεί την ιδρύτρια και διευθύνουσα του Amalgamation Project, μια a cappella χορωδία που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες.  Η χορωδία Amalgamation παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της επίσημης τελετής για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας.

Η Βασίλεια Αναξαγόρου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Νόττινγχαμ και στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έπειτα, αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης και απέκτησε τον τίτλο του MFA στις Καλές Τέχνες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στην παρούσα φάση, είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και η διατριβή της επικεντρώνεται στις κυπριακές φεμινιστικές υποκειμενικότητες των καλλιτεχνών της περφόρμανς. Η Αναξαγόρου έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, Πορτογαλία, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Κύπρο.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στις δύο άξιες και ταλαντούχες συνεργάτιδες του Τμήματος Τεχνών για τις συνεχείς διακρίσεις τους, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










669