Δίκτυο Ευρυδίκη: Η Ψηφιακή Εκπαίδευση στα σχολεία της Ευρώπης


Γνωρίζετε αν τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα προετοιμάζουν τις νέες γενιές για τα σημερινά τεχνολογικά πλούσια περιβάλλοντα; Και εάν ναι, πόσο καλά το κάνουν; Η έκθεση του Δικτύου Ευρυδίκη για την ψηφιακή εκπαίδευση στα σχολεία στην Ευρώπη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, αποκαλύπτει ότι ορισμένοι τομείς χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Η έκθεση καλύπτει διάφορους τομείς της Ψηφιακής Εκπαίδευσης, αρχίζοντας από μια επισκόπηση των σχολικών αναλυτικών προγραμμάτων και των μαθησιακών αποτελεσμάτων που σχετίζονται με την ψηφιακή ικανότητα.

Εξετάζει επίσης την ανάπτυξη ειδικών ικανοτήτων των εκπαιδευτικών κατά την αρχική εκπαίδευσή τους και καθ 'όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, καθώς και την αξιολόγηση των ψηφιακών ικανοτήτων των μαθητών και τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών για αξιολόγηση.

Παρουσιάζει περαιτέρω μια εικόνα για τις τρέχουσες εθνικές στρατηγικές και πολιτικές για την ψηφιακή εκπαίδευση στα σχολεία και αποκαλύπτει ότι αν και τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα έχουν συμπεριλάβει τις ψηφιακές δεξιότητες στα σχολικά προγράμματα και προωθούν την παιδαγωγική χρήση των τεχνολογιών, τότε μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα στο εν λόγω τομέα. 

Eurydice_brief_Digital Education at Schools in Europe_EN




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1189