Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, νέος πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής


Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής. Αυτό προέκυψε μετά την κατανομή των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων με την Πρόεδρο της Βουλής.

 Το ΔΗΚΟ πήρε τρεις προεδρίες μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού. Ο κ. Μυλωνάς διαδέχεται στην Επιτροπή Παιδείας τον Κυριάκο Χατζηγιάννη βουλευτή του ΔΗΣΥ.     

Σημειώνεται ότι ο ΔΗΣΥ εξασφάλιζε τις προεδρίες της Επιτροπής Παιδείας τα τελευταία 30 χρόνια με προέδρους:τους: Νίκο Αναστασιάδη, Σοφοκλή Χατζηγιάννη, Πρόδρομο Προδρόμου, Νίκο Τορναρίτη, Γεώργιο Τάσου και Κυριάκο Χατζηγιάννη    

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και πληροφοριών του ΚΥΠΕ, ο ΔΗΣΥ στη νεα σύνθεση της Βουλής, θα έχει πέντε Προεδρίες Επιτροπών, των Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νομικών, Υγείας, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Θεσμών και Αξιών και Επιτρόπου Διοίκησης. Το ΑΚΕΛ θα έχει πέντε Προεδρίες Επιτροπών, των Εσωτερικών, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Προσφύγων - Εγκλωβισμένων - Αγνοουμένων – Παθόντων, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών. Το ΔΗΚΟ θα έχει τρεις Προεδρίες, των Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, και Παιδείας και Πολιτισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5256