«Μήνας Ελληνικής Γλώσσας» και εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στην Κύπρο


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων
Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης
Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 Θέμα: «Μήνας Ελληνικής Γλώσσας» και εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στην Κύπρο (9η Φεβρουαρίου)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για την καλλιέργεια της Ελληνικής Γλώσσας στη διαχρονία της και σε συνέχεια της καθιέρωσης, από τη σχολική χρονιά 2016-2017, της «Εβδομάδας Ελληνικής Γλώσσας», πληροφορείστε ότι οι Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο, προκηρύσσουν τη φετινή σχολική χρονιά «Μήνα Ελληνικής Γλώσσας», ο οποίος θα καλύπτει τη χρονική περίοδο από τις 16 Ιανουαρίου 2024 μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι η 9η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (ημέρα εκδημίας του εθνικού μας ποιητή, Διονύσιου Σολωμού).

Η αναβάθμιση και ενίσχυση της Ελληνικής Γλώσσας, τόσο στην εκπαίδευση όσο και ευρύτερα στην κοινωνία, αποτελεί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στόχο ύψιστης προτεραιότητας για τον τόπο μας, προσφέροντας σημαντική υπηρεσία στη δοκιμαζόμενη πατρίδα μας. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνονται ενδεικτικά στο Παράρτημα διάφορες δράσεις για αξιοποίησή τους από τις σχολικές μονάδες. Νοείται ότι κάθε σχολική μονάδα δύναται να επιλέξει, να σχεδιάσει και να εφαρμόσει τις πιο κατάλληλες γι’ αυτήν δράσεις, ενθαρρύνοντας ξεχωριστές πρωτοβουλίες από εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες, τέτοιες που να μπορούν να διασυνδεθούν με τον εν λόγω στόχο.

Οι δράσεις, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στην Κύπρο (9η Φεβρουαρίου), ενδέχεται να έχουν σχολικό ή και διασχολικό ή και κοινωνικό χαρακτήρα.

Επιπρόσθετα, πληροφορείστε ότι την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Ελλάδος συνδιοργανώνουν στην Κύπρο εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
και Κατάρτισης

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής
Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής
Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Έλενα Χατζηκακού
Αναπλ. Διευθύντρια
Παιδαγωγικού Ινστιτούτου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










724