Εκδηλώσεις μαθητών/τριών για καταδίκη του ψευδοκράτους και εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Πολυτεχνείου


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων Σχολείων Μέσης Γενικής και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Εκδηλώσεις μαθητών/μαθητριών για την καταδίκη του ψευδοκράτους και εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Πολυτεχνείου

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, για την ημέρα μνήμης των Πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου, καθώς επίσης και για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, μπορεί να διατεθούν για τις σχολικές εκδηλώσεις μέχρι δύο (2) διδακτικές περίοδοι.

  1. Καλείστε όπως, σε συνεργασία με τον Καθηγητικό Σύλλογο και το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου σας, μεριμνήσετε έτσι ώστε οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν μέσα στο πλαίσιο της μαθητικής ευπρέπειας και κοσμιότητας. Τονίζεται ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι μαθητές/τριες να στείλουν τα μηνύματα καταδίκης της εισβολής, της συνεχιζόμενης κατοχής και της παράνομης ανακήρυξης του Ψευδοκράτους μακριά από αχρείαστες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις. Επίσης, σε παρόμοιο κλίμα θα πρέπει να γίνουν και οι εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής στους αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.
  2. Πρόσθετα, στους/στις μαθητές/τριες που διαπιστώνεται ότι θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της ΠΣΕΜ, δεν θα χρεώνονται απουσίες, βάσει του Κανονισμού 18(13)(β) (μη πλήρους φοίτησης) των περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμών του 2017.
  3. Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις των Γυμνασίων πρέπει απαραίτητα να περιοριστούν εντός του σχολικού χώρου.

    Δρ Κυπριανός Δ. Λούης                               Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης
    Διευθυντής                                                      Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και 
    Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης                           Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1283