Ιδεοδρόμιο 2023-24: Πρώτο Βραβείο καινοτόµου επιχειρηµατικής ιδέας για το Περ. Γυµνάσιο Κιτίου


Με µια µεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συµµετοχή του Περιφερειακού Γυµνασίου Κιτίου στον Παγκύπριο ∆ιαγωνισµό ∆ηµιουργικότητας, Καινοτοµίας και Επιχειρηµατικής Ιδέας «Ι∆ΕΟ∆ΡΟΜΙΟ» 2023-2024.

Η οµάδα «Virtutis Solaris» διακρίθηκε µε το Πρώτο Παγκύπριο Βραβείο καινοτόµου επιχειρηµατικής ιδέας µε χρηµατικό έπαθλο στην κατηγορία Γυµνάσια της Κύπρου.

Η Ηµερίδα Επιχειρηµατικότητας, ∆ιαγωνισµός ∆ηµιουργικότητας, Καινοτοµίας και Επιχειρηµατικής Ιδέας «Ι∆ΕΟ∆ΡΟΜΙΟ» και Τελετή Απονοµής Βραβείων πραγµατοποιήθηκε την Πέµπτη 11/4/2024, στο Πανεπιστήµιο UCLan Cyprus στη Λάρνακα και ήταν µια αλησµόνητη εµπειρία για όλους τους µαθητές και µαθήτριες µας.

Το Πρόγραµµα προσφέρεται µέσα από τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

µε τις ∆ιευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του Κέντρου Επιχειρηµατικότητας «CEDAR», την στήριξη του Πανεπιστηµίου UCLan Cyprus, των εταιρειών «KPMG Cyprus», «Gravity Ventures», του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Κέντρου «Synthesis» και της

«ActionAid Hellas». Το Πρόγραµµα «Ι∆ΕΟ∆ΡΟΜΙΟ» έχει ως σκοπό την εµφύσηση και προαγωγή της δηµιουργικής και καινοτόµου σκέψης, και την προσέγγιση της έννοιας της επιχειρηµατικής κουλτούρας, µέσω της διερεύνησης των προκλήσεων του σύγχρονου κόσµου αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Τη νικήτρια οµάδα «Virtutis Solaris» καθοδήγησε στην έµπνευση και υλοποίηση της επιχειρηµατικής της ιδέας, ο καθηγητής Σχεδιασµού και Τεχνολογίας, Γιώργος Κυπριανού.

Οι µαθητές της οµάδας ήταν οι ακόλουθοι: Παναγιώτου Αντρεάνα (Α5), Ηρακλείδη Κατερίνα (Α7), Χάρκα Σταύρια (Β5), Θωµά Κωνσταντίνος (Β8), Θωµά Σταύρος (Β8), Αντωνίου Ελένη (Γ2), Γεωργίου Κυριακή (Γ2).

Οι παρουσιαστές της οµάδας (Γεωργίου Κυριακή, Θωµά Σταύρος και Αντωνίου Ελένη) τόσο στην ηµιτελική φάση του ∆ιαγωνισµού µε την παρουσίαση τους µέσω του Teams όσο και µε την παρουσία τους πάνω στην σκηνή, ξεχώρισαν για την άνεση και τον επαγγελµατισµό τους. Τα παιδιά κατάφεραν και έπεισαν τους κριτές για την επιχειρηµατική τους ιδέα και έτσι κέρδισαν τις εντυπώσεις και την πρώτη θέση καινοτόµου επιχειρηµατικής ιδέας Γυµνασίων.

Η συµµετοχή του Περιφερειακού Γυµνασίου Κιτίου στο συγκεκριµένο διαγωνισµό ήταν ένα ταξίδι πέντε µηνών που πραγµατικά είχε µεγάλη αξία τόσο για τα παιδιά όσο και τον καθηγητή τους.

Περιφερειακό Γυµνάσιο Κιτίου 




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










600