Αναβίωση της « Γιορτής του Πορτοκαλιού» στο Λύκειο Λινόπετρας


Το Λύκειο Λινόπετρας, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα  χρόνων από το τραγικό γεγονός της τουρκικής εισβολής και στο πλαίσιο του γενικού στόχου «Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ», διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου την «Γιορτή του Πορτοκαλιού», με κεντρικό άξονα την αναβίωση της σημαντικής αυτής εκδήλωσης που διοργανωνόταν κάθε χρόνο στην Αμμόχωστο, πριν από την τραγική εισβολή του 1974. Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό της αιγίδα της έντιμης Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου 2024, στο προαύλιο του Λυκείου Λινόπετρας, ώρα 16:00-20:00, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη για τις κατεχόμενες περιοχές μας και η γνωριμία των μαθητών/τριών μας με τον πλούσιο πολιτισμό της Αμμοχώστου. Επιθυμία των διοργανωτών είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή Αμμοχωστιανών και μη, σε μια εκδήλωση μνήμης και επανασύνδεσης με τη ζωή πριν από τα τραγικά γεγονότα του 1974.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφιών της Αμμοχώστου και αρμάτων της Γιορτής του Πορτοκαλιού, καθώς και έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Δημητριάδη με θέμα «Όταν το όμορφο παρελθόν… συναντά το τραγικό παρόν». Περιλαμβάνει, επίσης, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές/τριες του Λυκείου Λινόπετρας. Το καλλιτεχνικό μέρος θα ολοκληρωθεί με το μουσικό σχήμα της Βασιλικής Χατζηαδάμου και την ομάδα παραδοσιακών χορών του Λαογραφικού Ομίλου Μιτσερού. Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν περίπτερα με φαγητό και ποτό, ενώ θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα παρασκευασμένα από πορτοκάλια.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










232