Το Λύκειο Παραλιμνίου στο σχολείο Rankweil της Αυστρίας με το Erasmus+


Το Λύκειο Παραλιμνίου εγκαινίασε την έναρξη του προγράμματος Erasmus+ με την ολοκλήρωση της  πρώτης αποστολής προς την Αυστρία, καθώς δώδεκα μαθητές και μαθήτριες και δύο εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου το σχολείο Rankweil.

Στόχος της κινητικότητας ήταν η διοργάνωση κοινών δράσεων για την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και των εκπαιδευ-τικών σε θέματα διατροφής, άσκησης και βιωσιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές/τριες μας παρουσίασαν τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής με έμφαση στην κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυσικά βότανα, που φύονται στο νησί της Κύπρου. Επιπλέον, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών του σχολείου του Rankweil μέσω της παρουσίασης του φυσικού πλούτου της Κύπρου και των δυνατοτήτων που παρέχονται για άσκηση και δραστηριότητες στη φύση.

Παράλληλα, οι μαθητές/τριές μας επισκέφτηκαν μια σύγχρονη πρότυπη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος που ειδικεύεται στην παραγωγή φυσικών καλλυντικών και βιολογικών προϊόντων. Με στόχο την προώθηση της άσκησης, η αποστολή μας εξάλλου συμμετείχε σε εργαστήριο εκμάθησης Αυστριακών χορών, ενώ διοργανώθηκε πεζοπορία για την ανακάλυψη του φυσικού πλούτου των Άλπεων. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Λιχτενστάιν και του Μονάχου, καταδεικνύοντας τη σημασία των κινητικοτήτων στην προσφορά κοινωνικών δεξιο-τήτων και πολιτισμικών εμπειριών.

Τέλος, η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η προώθηση περιβαλλοντολογικής συνείδησης είναι μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου δράσεων που διοργα-νώνονται στο Λύκειο Παραλιμνίου, αναδεικνύοντας το Σχολείο μας ως τοπικό δίκτυο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Λύκειο Παραλιμνίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










386