Το Λύκειο Βεργίνας σε ισπανικό σχολείο μέσω του προγράμματος Erasmus+ KA1


Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA1 του Λυκείου Βεργίνας, μια ομάδα επτά μαθητών/τριών και δύο συνοδών καθηγητών αναχώρησε για ένα ταξίδι πνευματικής αναζήτησης στο Ισπανικό σχολείο IES SIXTO MARCO στο Elche. Η εκπαιδευτική αυτή δράση αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα της δέσμευσής μας στην διαπολιτισμική εκπαίδευση και στην προώθηση της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Οι μαθητές μας, φιλοξενούμενοι από τους ομολόγους τους στο Ισπανικό σχολείο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς, να μοιραστούν εμπειρίες και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας πέρα από τα σύνορα.  Το ταξίδι αυτό βέβαια  δεν ήταν μόνο μια ευκαιρία για ενίσχυση της διαπολιτισμικής κατανόησης. Οι στόχοι της δράσης αυτής ήταν σαφείς και οι επιτυχίες πολλές. Πέρα από την προώθηση της ισότητας και της αντιμετώπισης των διακρίσεων, οι μαθητές μας ανέπτυξαν επίσης την ικανότητα να εργάζονται αποτελεσματικά σε ομαδικό περιβάλλον και να αναπτύσσουν διαπολιτισμική ευαισθησία.

 Το αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία που ενίσχυσε την ευρύτερη ανάπτυξη των μαθητών μας. Και πέραν αυτού, η εμπειρία αυτή αντανακλά τη δέσμευσή μας στη δημιουργία ενός πιο ανοιχτού και σεβαστού κόσμου, όπου η διαφορετικότητα αποτελεί πηγή πλούτου και μάθησης για όλους μας.

Πέτρος Τεκκέλας
Συντονιστής Προγράμματος Erasmus




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1017