«Για να γνωρίσουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγάλοι»


Το Γυμνάσιο Δροσιάς, συνεχίζει τις δράσεις του «για να γνωρίσουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγάλοι» την κατεχόμενη γη μας, μέσα από τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, τις παραδόσεις…

Στο πλαίσιο των δράσεων της Επιτροπής Μνήμης Κατεχομένων για υλοποίηση του πιο πάνω στόχου, καθώς και των δράσεων της Επιτροπής Βιβλιοθήκης του σχολείου μας για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, προσκλήθηκε και επισκέφθηκε το σχολείο μας, στις 23 Φεβρουαρίου, η κ. Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης και Λογοτέχνιδα.  Η κ. Αρτεμίου-Φωτιάδου μίλησε στους μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του Γυμνασίου για τις χαρές και τις απολαύσεις που προσφέρει η ποίηση στον άνθρωπο.  Μοιράστηκε με τους μαθητές/τριες τις αναμνήσεις της από την παιδική της ηλικία στην Αμμόχωστο και τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς.  Επιπλέον, η κ. Αρτεμίου-Φωτιάδου διάβασε αποσπάσματα από ποιήματά της και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που υπέβαλαν οι μαθητές σχετικά με ζητήματα ποιητικής έμπνευσης και δημιουργίας.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Δροσιάς, ευχαρίστησε τη λογοτέχνιδα, η οποία με τον δικό της μοναδικό τρόπο μεταλαμπάδευσε στα παιδιά την αξία του βιβλίου και την αγάπη της για την Αμμόχωστο.

Από τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Δροσιάς




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










533