To Λύκειο Βεργίνας στη Ρούμα της Σερβίας με το Erasmus +


Στα βόρεια του Δούναβη, στην επιβλητική Σέρβικη πόλη της Ρούμα, μια ομάδα μαθητών του Λυκείου Βεργίνας με τη συνοδεία των καθηγητών τους, βρέθηκαν στο σχολείο Nebojsa Jerković από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου μέχρι και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, φέρνοντας μαζί τους την ανάσα της Ευρώπης μέσα από το πρόγραμμα Erasmus Plus. Η αποστολή τους; Η υλοποίηση δράσεων που θα αντιμετωπίσουν και θα προλάβουν συγκρούσεις στο σχολικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξουν τον δρόμο για την οικοδόμηση υγιών σχέσεων.

Η δράση, που έχει τίτλο "Different Paths – One Journey", αντανακλά την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εκπαίδευσης που υποστηρίζει την ενότητα και την καλή συμπεριφορά. Με κύριο άξονα την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συγκρούσεων, οι συμμετέχοντες επικεντρώνονται σε βιωματικά εργαστήρια, που αποτελούν τον πυρήνα της εκπαιδευτικής εμπειρίας τους. Μέσω δραστηριοτήτων που προάγουν τη συνεργασία, την επικοινωνία και την ενσυναίσθηση, οι μαθητές εξερευνούν τους πυρήνες των συγκρούσεων και μαθαίνουν πώς να αντιδρούν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά διάφορες καταστάσεις.

Το πρόγραμμα Erasmus Plus αναδεικνύει τη σημασία της διαπολιτισμικής ανταλλαγής και της συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που ευνοεί την αμοιβαία κατανόηση. Μέσα από τη δράση μας "Different Paths- One Journey", οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με διαφορετικές προοπτικές, γλώσσες και πολιτισμούς, δημιουργώντας ένα πλούσιο πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Στόχος της δράσης είναι όχι μόνο η αντιμετώπιση συγκρούσεων, αλλά και η οικοδόμηση υγιών σχέσεων. Οι μαθητές αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας, εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού, που αποτελούν το θεμέλιο για τη δημιουργία και διατήρηση ενός υγιούς σχολικού περιβάλλοντος.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Λυκείου Βεργίνας, μέσα από αυτήν τη δράση, ανακαλύπτουν όχι μόνο τα εργαλεία για την πρόληψη των συγκρούσεων, αλλά και τον τρόπο να οικοδομήσουν ένα σχολικό περιβάλλον βασισμένο στον σεβασμό, την κατανόηση και την αμοιβαία υποστήριξη.

Πέτρος Τεκκέλας
Συντονιστής Προγράμματος
ErasmusPlus




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










992