Εκδόσεις: «Η Κύπρος στα πρόθυρα τουρκοποίησης»


Συλλογή άρθρων και αναλύσεων του Σάββα Μ. Ιακωβίδη, αρθρογράφου-αναλυτή της «Σημερινής»

Ο Σάββας Μ. Ιακωβίδης, αρθρογράφος-αναλυτής της «Σ», κυκλοφόρησε πρόσφατα βιβλίο του με τίτλο: «Η Κύπρος στα πρόθυρα τουρκοποίησης» (εκδόσεις Γερμανός, Θεσσαλονίκη 2023). Πρόκειται για συλλογή-επιλογή άρθρων και αναλύσεων της τελευταίας 5ετίας-6ετίας όπως και παλαιότερων αναλύσεών του σε βάθος 10-15 χρόνων. Οι αναλύσεις εστιάζονται περισσότερο και δικαιωματικά στο Κυπριακό, στην τουρκική αδιστακτότητα και στην ακολουθούμενη πολιτική από την ηγεσία του τόπου, σε λάθη και ανεπάρκειες Προέδρων και πολιτικών, στα Ελληνοτουρκικά, στα Ελλαδοκυπριακά και Κυπροτουρκικά, καθώς και σε άλλες ενότητες.

Μέσα από τις αναλύσεις του Σάββα Μ. Ιακωβίδη είναι έκδηλες η απελπισία, η απογοήτευση, κυρίως η βαθιά ανησυχία όπως και η οργή για την καταστροφική κατολίσθηση του Κυπριακού εξαιτίας όχι μόνο της τουρκικής αδιστακτότητας αλλά και της ανυπαρξίας σταθερής, μακράς πνοής ξεκάθαρης στρατηγικής της Λευκωσίας και της Αθήνας με έναν πρώτιστο στόχο: Την απελευθέρωση της Κύπρου από τον Αττίλα.

Διά των κειμένων γίνεται σε βάθος ανάλυση των αιτίων και αιτιατών με πρόταξη τεκμηριωμένων επιχειρημάτων και θέσεων που καταλήγουν στο ρεαλιστικό συμπέρασμα ότι, η Κύπρος και ο Ελληνισμός απειλούνται ευθέως με τουρκοποίηση-ισλαμοποίηση, εξαιτίας και της δραστικής δημογραφικής αλλοίωσης των κατεχομένων και της εισβολής δεκάδων χιλιάδων παράνομων μουσουλμάνων, που εργαλειοποιούνται από την Τουρκία, στις ελεύθερες περιοχές.

Ο Σάββας Μ. Ιακωβίδης επισημαίνει, εκτός πολλών άλλων, την πρωτοφανή ασέβεια όλης σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας και όλων των Προέδρων στη δημοκρατικά εκπεφρασμένη απόφαση του κυπριακού Ελληνισμού να απορρίψει το Σχέδιο Ανάν. Οι πολίτες διέσωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι οι πολιτικοί, που επέμεναν να την παραδώσουν αύτανδρη σε μια νέα τουρκοκρατία με τη διζωνική ομοσπονδία.

*Το βιβλίο πωλείται στα βιβλιοπωλεία Σολώνειον και Ελλάς




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










997