Άρχισαν οι εργασίες για την κτηριολογική αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου


Η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, ανακοινώνει ότι οι εργασίες για την κτηριολογική αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου έχουν αρχίσει, όπως είχαν προγραμματιστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε ο στόχος ο οποίος τέθηκε εδώ και χρόνια τόσο από τη Σχολική Εφορεία Λευκωσίας όσο και από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, να γίνει πραγματικότητα.  Η έναρξη των εργασιών αποτελεί σημαντική στιγμή για το ιστορικότερο σχολείο της πατρίδας μας.

 Η κτηριολογική αναβάθμισή του επιβαλλόταν να γίνει εδώ και τώρα, γιατί  πρώτιστο μέλημά αποτελεί η ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού το οποίο διακινείται καθημερινά στους χώρους του σχολείου. Με απόλυτο πάντοτε σεβασμό στη φυσιογνωμία και στον ιστορικό χαρακτήρα του κτηρίου.

 Το ιστορικό αυτό σχολείο ιδρύθηκε το 1812 και λειτουργεί πέραν των δύο αιώνων προσφέροντας στην Παιδεία, στον Πολιτισμό  και στον τόπο μας γενικότερα. Η προσφορά του αυτή συνεχίζεται απρόσκοπτα  με την κτηριολογική του αναβάθμιση και επαυξάνεται συγχρόνως με την  τροχοδρομούμενη  πνευματική και εκπαιδευτική του αναβάθμιση. Ειδικότερα δε αυτό επιτυγχάνεται μέσα και από συγκεκριμένα μέτρα που το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει επεξεργαστεί μέσω της επιτροπής  που έχει συστήσει και έχει εργαστεί επίπονα προς επίτευξη του πιο πάνω στόχου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










168