Τηλε-εκδηλώσεις Ανοικτoύ Πανεπιστημίου με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό 2–6 Μαΐου 2022


 Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 2 έως 6 Μαΐου 2022του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει διαδικτυακά σεμινάρια και παρουσιάσεις και τηλεδιαλέξεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.


Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 | 19:00

«Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»: Σταθμοί στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου Α’: από το Βυζάντιο στην Κρητική Αναγέννηση

Live link: https://bit.ly/3BqTB7B

Τους μεγάλους σταθμούς στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου πραγματεύονται τέσσερις διαδοχικές τηλεδιαλέξεις του 3ου κύκλου ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Πρώτος σταθμός σε αυτό το ταξίδι με ομιλητή τονΚαθηγητή Βάιο Λιαπή είναι η περίοδος από το Βυζάντιο ως την Κρητική Αναγέννηση και συγκεκριμένα τη γένεσή του τον 16ο αιώνα. Η τηλεδιάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 02/05/2022 στις 19:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά στον σύνδεσμο:https://bit.ly/3BqTB7B.


Τρίτη 3 Μαΐου 2022 | 19:00

Σειρά Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα (4ος κύκλος): «Γκράφιτι στην πόλη της Αφροδισιάδας την ύστερη αρχαιότητα»

Στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία (Λεωφ. Λεμεσού & Αθαλάσσας 200, Στρόβολος) με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση στο YouTube: https://youtu.be/8QviqQpYcVI

Το ΑΠΚΥ συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του. Στο πλαίσιο των κεντρικών εκδηλώσεων με αφορμή τα 20χρονά του, φιλοξενεί στις 03/05/2022 τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Άγγελο Χανιώτη, κάτοχο της έδρας Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Institute for Advanced Study στο Πρίνστον, για μια δημόσια ομιλία με θέμα «Γκράφιτι στην πόλη της Αφροδισιάδας την ύστερη αρχαιότητα». Η εκδήλωση εντάσσεται στον 4ο κύκλο της Σειράς Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα με γενικό τίτλο «Όταν ο κόσμος μας έγινε Χριστιανικός», τον οποίο διοργανώνει το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Εργαστήρι Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.


Τρίτη 3 Μαΐου 2022 | 19:00

Τηλεσεμινάριο: «Η επισφάλεια ως εργαλείο δραματουργικής ανάλυσης»

Live link: https://bit.ly/3BqTB7B

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» διοργανώνει στις 03/05/2022 ανοικτό τηλεσεμινάριο με θέμα «Η επισφάλεια ως εργαλείο δραματουργικής ανάλυσης». Εισηγήτρια είναι η Δρ Μαρίσια Φράγκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παραστατικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church.


Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 | 17:00

Τηλεσεμινάριο: «Άγχος εξετάσεων και έλλειψη αυτοπεποίθησης»

Live link: https://tinyurl.com/38jtp8pf

Το άγχος την περίοδο των εξετάσεων είναι, για πολλούς, αναπόφευκτο. Από τη μια μπορεί να μας δώσει την ώθηση να εργαστούμε πιο παραγωγικά, από την άλλη μπορεί να μας παραλύσει. Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος μας, όχι μόνο για τις εξετάσεις αλλά και γενικότερα, και πώς να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας; Το ανοικτό τηλεσεμινάριο με θέμα «Άγχος εξετάσεων και έλλειψη αυτοπεποίθησης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 με εισηγήτρια τη Νάταλυ Λούμπα, εγγεγραμμένη συμβουλευτική ψυχολόγο και συνεργάτιδα του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξηςτου ΑΠΚΥ.


Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 | 19:00

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση (Virtual Open Day) για τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚΥ

Live link: https://bit.ly/3keUOYC

Στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ανήκουν έντεκα Προγράμματα Σπουδών, ένα προπτυχιακό και δέκα μεταπτυχιακά, από μια πλειάδα επιστημών. Όλα τα προγράμματα δέχονται την τρέχουσα περίοδο και έως τις 24 Μαΐου 2022 αιτήσεις εισδοχής για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Γνωρίστε τη Σχολή και όλα τα προσφερόμενα προγράμματα την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 σε Διαδικτυακή Εκδήλωση (Virtual Open Day) και ενημερωθείτε για όλα όσα χρειάζεστε για την έναρξη των σπουδών σας στο ΑΠΚΥ τον προσεχή Σεπτέμβριο.


Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 | 18:00

Δημόσια Διαδικτυακή Παρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές»

Live link: https://bit.ly/3BqTB7B

Σε ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, το ΑΠΚΥ παρουσιάζει το αναδιαρθρωμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές», το οποίο θα προσφερθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 με εμπλουτισμένο περιεχόμενο, αξιολογημένο και πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Η διαδικτυακή παρουσίαση θα αρχίσει στις 18.00. Το ΜΠΣ «Θεατρικές Σπουδές», το μοναδικό εξ αποστάσεως πρόγραμμα στον ελληνόφωνο χώρο που προσφέρει επιστημονική εξειδίκευση σε τρεις κατευθύνσεις ειδίκευσης των Θεατρικών Σπουδών —Επιβίωση του Αρχαίου Δράματος, Θεατρική Αγωγή και Υποκριτική και Σκηνοθεσία— δέχεται αιτήσεις εισδοχής για έναρξη σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ως τις 24 Μαΐου 2022.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










601