Σημαντικές Διακρίσεις στα CELA 2022 για το Alexander College και το Ερευνητικό Κέντρο Alexander


Στo Alexander College και στο Ερευνητικό Κέντρο Alexander απονεμήθηκαν ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο Βραβείο στα Cyprus Education Leaders Awards 2022. 

Το Χρυσό απονεμήθηκε για την Κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» και το project MootCourtSkillS@EmpowerMent#Simulation Εικονικό Δικαστήριο.

Πρόκειται για ιδέα και εφαρμογή του προγράμματος Νομικής σε συνεργασία του Alexander College και του Πανεπιστημίου Canterbury Christ Church.  H συμμετοχή σε Εικονικό Δικαστήριο, παρέχει στους φοιτητές Νομικής συνθήκες προσομοίωσης ακροαματικών διαδικασιών Δικαστηρίου. Ο χώρος είναι δομημένος ώστε να αποτελεί το πιστότερο δυνατό αντίγραφο ενός αληθινού Δικαστηρίου. Προσομοιώνει μια ακροαματική διαδικασία  στην οποία οι δύο ομάδες φοιτητών μπορούν να αναλύσουν ένα πρόβλημα, και να ερευνήσουν το νομικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και με σκοπό να μάθουν αποκτώντας εμπειρίες (Learning from Experience) δύο ομάδες αποτελούμενες από νεότερους και παλαιότερους φοιτητές Νομικής, τους Νατάσσα Τσόκκου, Γιώργο Αβραάμ, Βερόνικα Γεωργίου  εκπροσωπώντας τη μια πλευρά (εκ μέρους της αιτήτριας) και Μαρίνο Αλαμάνγκο, Ελένη Χ’ ‘Βασίλη εκπροσωπώντας την άλλη πλευρά (υπεράσπιση), διαγωνίστηκαν στην υπόθεση που αφορά τη διακοπή ή συνέχιση της επιμέλειας/φροντίδας της γνωστής καλλιτέχνιδας Britney Spears, μια μέχρι τότε επίκαιρη και ανοιχτή υπόθεση που συνιστούσε σύνθετο νομικό πρόβλημα. Η εποπτεία των φοιτητών έγινε από τον Λέκτορα Νομικής Μάριο Ανδρέου και την ακαδημαικό Αμάντα Δίγκλη. Εκ μέρους του τμήματος Νομικής το βραβείο παρέλαβε ο νομικός Ανδρέας Προδρόμου.

Το Χάλκινο Βραβείο απονεμήθηκε για την Κατηγορία «Έρευνα» και το project ΕΡΕΥΝΑ-“COVID-19#Impact@HighEdu#CY”- Η Επίδραση των Εκπαιδευτικών Προσεγγίσεων στην Κύπρο κατά τη Διάρκεια των Περιορισμών COVID-19: Επιπτώσεις στην Ανώτερη Εκπαίδευση. Μελετήθηκαν οι επιπτώσεις του εγκλεισμού και των περιορισμών λόγω COVID-19 στην ποιότητα της διδασκαλίας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΑΕΙ) στην Κύπρο. Στόχος ήταν η αποτίμηση των προσεγγίσεων διδασκαλίας και η διάδοση καινοτόμων προσεγγίσεων που επιδρούν θετικά στο μαθησιακό περιβάλλον γιατί περιλαμβάνουν ενεργό συμμετοχή και προάγουν την αυτονομία του φοιτητή. Η έρευνα παρουσιάστηκε σε δύο διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύτηκε σε επιστημονικά περιοδικό του εξωτερικού. Συγγραφείς της έρευνας είναι οι Δρ. Κώστας Χριστοδουλίδης και Παναγιώτης Ηλία.

Ο συντονισμός και επιμέλεια των προτάσεων έγινε από τους Δρ. Κώστα Χριστοδουλίδη, Χρύσω Τζιαμπάζη, Αναστασία Χατζηκυριάκου, Γιώργο Παντελίδη και Ευάγγελο Ευαγγέλου.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που απονέμονται στο Alexander College και στο Ερευνητικό Κέντρο Alexander τιμητικές διακρίσεις στον θεσμό των Cyprus Education Leaders Awards που διοργανώνει η BOUSSIAS Cyprus υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










838