10 βραβεία για την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Προώθησης της Γαλλικής Γλώσσας


   Κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Μελών του Τάγματος Ακαδημαϊκού Φοίνικα Κύπρου (AMOPA CHYPRE) προτείνει στους καθηγητές γαλλικών, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων να ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό προώθησης της γαλλικής γλώσσας που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο  AMOΠA Γαλλίας. (AMOPA FRANCE)

Γύρω στις δεκαπέντε χώρες διαγωνίζονται με φιλικό πνεύμα σε τρία θέματα: Ποίηση, έκθεση ιδεών, νουβέλα. ( Βραβείο Maupassant).

Ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει:

«Τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού είναι εξίσου ευχάριστα όπως και πέρυσι.

Οι Κύπριοι μαθητές εξασφάλισαν 10 βραβεία και επαίνους έναντι 11 των μαθητών από την Αλγερία, 9 από το Quebec, 8 από τη Ρουμανία. Η Κύπρος πήρε 6 πρώτα βραβεία σε σύνολο 15 ( 3 η Αλγερία και 3 το Quebec ).

Αν λάβουμε υπόψη  ότι η Αλγερία έχει πέραν των 40 εκατομμυρίων κατοίκων, η Ρουμανία πέραν των 20 εκατ. και το Quebec πέραν των 8 εκατ. τα σχόλια περισσεύουν για τα αποτελέσματα της συμμετοχής της  Κύπρου .

Οι καθηγητές γαλλικών αξίζουν τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια.

Χάριν στις γενναιόδωρες εισφορές των χορηγών μας  ο Σύνδεσμος AMOΠA Κύπρου είναι σε θέση να προσφέρει στους μαθητές και φοιτητές που εξασφάλισαν 1ο βραβείο, ένα τριήμερο  ταξίδι στο Παρίσι, για να παραστούν στην επιβλητική τελετή που θα λάβει χώρα στη Σορβόννη στις 31 Μαΐου 2018  και  να παραλάβουν το βραβείο τους από τον Πρέσβη της Κύπρου στο Παρίσι κ. Παντιά Ηλιάδη.

Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ανακαλύψουν αυτή την μαγευτική πόλη και να επιστρέψουν με έντονη την επιθυμία να συνεχίσουν την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας .

Οι  υπόλοιποι  μαθητές που διακρίθηκαν θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2018 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, στην παρουσία του Γάλλου Πρέσβη  στην Κύπρο, της Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Προσωπικού αντιπρόσωπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Δ.Ο.Γ, πλαισιωμένοι από τους καθηγητές και τους γονείς τους».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173