«Καθείς εφ’ ω ετάχθη» κύριε Γενικέ Ελεγκτή


ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ Α. ΠΟΛΗ*

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη!. Ο Ελεγκτής ελέγχει συμβόλαια και λογιστικές πράξεις. Δεν διαγράφει πολιτική. Ο κ. Γενικός Ελεγκτής έχει παρεξηγήσει το ρόλο του και δυστυχώς δεν φαίνεται κανείς να είναι σε θέση να τον επαναφέρει σε τάξη. Το Σύνταγμα, εν τη σοφία του, κατοχύρωσε την ανεξαρτησία του θεσμού. Ναι μεν ο Πρόεδρος τον διόρισε, όμως κανείς, ούτε ο ανώτατος άρχοντας, δεν μπορεί να τον παύσει. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει τους συντάκτες του καταστατικού χάρτη της χώρας. Ήθελαν να κατοχυρώσουν την ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από τις παρεμβάσεις των πολιτικών. Δεν ήταν οι άνθρωποι προφήτες, ούτε μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποτε θα προέκυπτε το φαινόμενο Οδυσσέα  Μιχαηλίδη!

Η δουλειά ενός λογιστή κ. Οδυσσέα δεν είναι να υπαγορεύει τους όρους ενός συμβολαίου, αλλά να ελέγχει αν οι όροι αυτοί, όποιοι και να είναι, έχουν εκτελεστεί σωστά. Ο Γ. Ελεγκτής δεν έχει κανένα λόγο αναφορικά με τον καθορισμό των σχεδίων υπηρεσίας των εκπαιδευτικών, του ωραρίου εργασίας τους, του διδακτικού τους χρόνου, του αναλυτικού προγράμματος. Πρώτα και κύρια το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα έπρεπε να επαναφέρει τον κ. Οδυσσέα σε τάξη, υπενθυμίζοντας του τα αυτονόητα. Αφού το Υπουργείο δεν εκτελεί αυτό το αυτονόητο καθήκον, θα προσπαθήσω να υπενθυμίσω εγώ στον κ. Ελεγκτή τα νομικά πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Τα άρθρα 115 έως 117 του Κυπριακού Συντάγματος κ. Οδυσσέα, καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του προϊσταμένου της. Ποιος είναι  ο ρόλος σου κ. Μιχαηλίδη και ποιες οι αρμοδιότητες σου; Το Σύνταγμα ρητώς αναφέρει:

  1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει το Γ. Ελεγκτή, αλλά δεν μπορεί να τον απολύσει επειδή είναι ανεξάρτητος αξιωματούχος¹.
  2. Ο Γενικός Ελεγκτής:

«ελέγχει εν ονόματι της Δημοκρατίας πάσαν πληρωμήν ή είσπραξιν και πάντα λογαριασμόν χρηματικών διαθεσίμων ή λοιπού ενεργητικού ή αναληφθεισών υπό της Δημοκρατίας ή διά λογαριασμόν αυτής υποχρεώσεων, του οποίου η διαχείρισις γίνεται υπό της Δημοκρατίας ή εν ονόματι αυτής θεωρών και ελέγχων συνάμα πάντα τοιούτον λογαριασμόν².Προς τον σκοπόν τούτον έχει το δικαίωμα της επιθεωρήσεως απάντων των σχετικών προς τοιούτους λογαριασμούς βιβλίων, αρχείων και καταστάσεων και των τόπων ένθα φυλάσσεται το περί ού ο λόγος ενεργητικόν.»

  1. Αν δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία συμβληθεί με μια ιδιωτική εταιρεία για την κατασκευή ενός δρόμου, ή άλλου κοινωφελούς έργου, τότε η Ελεγκτική Υπηρεσία θα εξετάσει καθηκόντως  αν τηρήθηκε το συμβόλαιο, αν υπάρχουν υπερτιμολογήσεις, αδικαιολόγητες πληρωμές (μίζες), καθυστερήσεις παράδοσης κλπ.
  2. Κύρια αρμοδιότητα του Γ. Ελεγκτή είναι να ελέγχει αν οι οικονομικές συμβάσεις που υπογράφει η Δημοκρατία τηρούνται, ως προς τους οικονομικούς όρους και δεν υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
  3. Το Σύνταγμα ορίζει  ότι περεταίρω³ αρμοδιότητες μπορούν να δοθούν στον Γ. Ελεγκτή με βάση Νόμους που ψηφίζει η Βουλή.
  4. Στα πλαίσια αυτά με βάση το Ν. (Ν. 20(I)/2014)  που ψήφισε η Βουλή, Ο Γ. Ελεγκτής έχει τις πιο κάτω επιπλέον αρμοδιότητες:

-  Τον έλεγχο των Οικονομικών καταστάσεων του Δημοσιονομικού Συμβουλίου⁴

-  Τον Έλεγχο της Δημοσιονομικής Έκθεσης που ετοιμάζει ο Γενικός Λογιστής⁵, των Λογαριασμών και οικονομικών καταστάσεων που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό⁶

-  Τον έλεγχο των οικονομικών λογαριασμών των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, ημικρατικών οργανισμών και των κρατικών επιχειρήσεων⁷.

Εκ των ανωτέρω είναι φανερό ότι:

-  Ο Γ. Ελεγκτής είναι αναρμόδιος στον καθορισμό της κυβερνητικής πολιτικής ούτε δικαιούται να κάνει κριτική Νόμων που ψήφισε η βουλή.

-  Στα πλαίσια αυτά είναι παντελώς αναρμόδιος στο να εκφράσει άποψη σε θέματα που καθορίζονται στους κανονισμούς λειτουργίας σχολείων όπως η ημερομηνία έναρξης και λήξης του σχολικού έτους, το ημερήσιο πρόγραμμα των σχολείων, οι σχολικές αργίες, ο εβδομαδιαίος χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο κλπ.

-  Είναι αναρμόδιος στο να καθορίσει τους όρους των κρατικών συμβολαίων ή να εκφράσει απόψεις για το περιεχόμενο τους. Η σύμβαση εργασίας ενός εκπαιδευτικού είναι ένα τέτοιο συμβόλαιο. Ο Γ. Ελεγκτής έχει δικαίωμα να ελέγξει αν τηρήθηκαν οι οικονομικοί όροι του συμβολαίου εργασίας του εκπαιδευτικού, όποιοι και να είναι. Δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει κριτική στην ατομική, ή τη συλλογική σύμβαση εργασίας μας.

-  Είναι αναρμόδιος να εκφράσει άποψη για το αν μια ομάδα εργαζομένων πρέπει να κτυπά κάρτα, εφόσον το θέμα αυτό αφορά μόνο τις σχέσεις εργοδότη  εργοδοτούμενου και όχι την Ελεγκτική Υπηρεσία.

-  Είναι αναρμόδιος να εκφέρει γνώμη για εργασιακά θέματα όπως  το χρονικό μέγεθος της άδειας αναπαύσεως των εκπαιδευτικών.

-  Είναι αναρμόδιος να εκφέρει γνώμη για τις ημερομηνίες και τη χρονική διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της Βουλής, των δικαστηρίων, των πανεπιστημίων και των σχολείων.

-  Είναι αναρμόδιος να εκφέρει άποψη για το ύψος των μισθών των εκπαιδευτικών, εφόσον αποτελούν εκπλήρωση Νόμου που ψήφισε η Βουλή.  (Του κρατικού προϋπολογισμού εν προκειμένω)

-  Δεν είναι δουλειά του Γενικού Ελεγκτή να κάνει συγκρίσεις σχετικά με τους μισθούς των εκπαιδευτικών σε διάφορες χώρες. Δεν προΐσταται της στατιστικής αλλά της ελεγκτικής υπηρεσίας.

-  Είναι αναρμόδιος ο Γ. Ελεγκτής να διατυπώνει κρίσεις για τα αποτελέσματα των μαθητών σε διεθνείς εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς.

-      Την ώρα που εργάζεται ο Γ. Ελεγκτής πρέπει να ελέγχει συμβόλαια και όχι να κάνει σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει ο ίδιος, πρώτα και κύρια, να δίνει το παράδειγμα του έμπρακτου σεβασμού των χρημάτων των φορολογουμένων.

-  Ακόμα και το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της άποψης το έχει υπερβεί. Γιατί επαναλαμβάνει τις ίδιες εμπρηστικές δηλώσεις χωρίς ποτέ να ακούει τον αντίλογο; Μας τα είπες, ξέρουμε την άποψη σου, ξέρουμε ότι παραμένεις αμετακίνητος σε αυτή. Δεν είναι ανάγκη να την επαναλαμβάνεις δέκα φορές την ημέρα.

-  Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να διαμορφώνεις εκπαιδευτική πολιτική θα σε διόριζε Υπουργό Παιδείας και όχι Γενικό Ελεγκτή κ. Μιχαηλίδη.

-  Αναφορικά με την εκπαίδευση,  ο Γενικός Ελεγκτής έχει μόνο  δικαίωμα να ελέγχει τους οικονομικούς λογαριασμούς των Σχολικών Εφορειών, το βαθμό υλοποίησης του προϋπολογισμού  του Υπουργείου Παιδείας,  να ανιχνεύει περιπτώσεις διασπάθισης κονδυλίων στην ανέγερση και εξοπλισμό σχολικών κτιρίων  και γενικά την ανίχνευση οικονομικών παρατυπιών.

Αχαρακτήριστη εμπάθεια

Έντονα αρνητικά συναισθήματα εις βάρος των εκπαιδευτικών, εχθρότητα, μίσος κατά των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Από αυτά τα συναισθήματα ξεχειλίζουν οι συχνές λεκτικές ομοβροντίες του Γενικού Ελεγκτή. Εντελώς απρόκλητα και απροκάλυπτα. Χωρίς τήρηση των στοιχειωδών κανόνων γλωσσικής δεοντολογίας. Δεν είμαι όμως ψυχολόγος. Γι’ αυτό δεν θα αποτολμήσω μια ψυχολογική αξιολόγηση της προσωπικότητας του κ. Γ.  Ελεγκτή. Θα ήθελα όμως να τελειώσω με μια φιλική παραίνεση:

« Συγκέντρωσε κ. Οδυσσέα την ενεργητικότητα σου για να ανακαλύψεις ποιος ευθύνεται για την αύξηση του δημόσιου χρέους από την κατάρρευση  του Συνεργατισμού. Βαριά πρόστιμα απειλούν την Κυπριακή Δημοκρατία για μη συμμόρφωση σε Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Βρες τους πρωταίτιους και θέσε τους προ των ευθυνών τους. Υπάρχουν και άλλα  πολλά αναρίθμητα θέματα διασπάθισης δημοσίου χρήματος που θα μπορούσαν να κρατούν συνεχώς απασχολημένες όχι μία αλλά δύο ελεγκτικές υπηρεσίες. Επικεντρώσου στα λαμόγια και τα τρωκτικά που διαχρονικά και κατ’ επανάληψη ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα. Σταμάτα να κτυπάς την εκπαίδευση και τους φουκαράδες τους εκπαιδευτικούς. Δεν ξέρω κανένα που κατάφερε να πλουτίσει από τον μισθό του δασκάλου. Υπάρχουν όμως πολλοί που δεν έχουν φορολογικό φάκελο και όμως είναι πάμπλουτοι! Ψάξε και βρες τους και άσε μας ήσυχους. Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει και θα χρειαστούμε όλα τα ψυχικά αποθέματα για να φέρουμε εις πέρας το έργο μας!»

Σημειώσεις

  1. Σύνταγμα Κυπριακής Δημοκρατίας άρθρο 115
  2. Σύνταγμα Κυπριακής Δημοκρατίας άρθρο 116
  3. Σύνταγμα Κυπριακής Δημοκρατίας άρθρο 116, δεύτερη παράγραφος.
  4. Άρθρο 32-(3) Ν. 20(I)/2014
  5. Άρθρο 78-(4) Ν. 20(I)/2014
  6. Άρθρο 79-(4) Ν. 20(I)/2014
  7. Άρθρο 109-(3) Ν. 20(I)/2014
    *Μέλος ΔΣ ΑΚΙΔΑ 2017-2020



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










125