«Αλλαγή»: Απροκάλυπτες, αυθαίρετες ενέργειες Επ. Επιθεωρητή Λευκωσίας κατά στελεχών της «Αλλαγής»


Με ανακοίνωσή της, η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» αναφέρει:

«Οι επιθέσεις του Επαρχιακού Επιθεωρητή Λευκωσίας κ. Ανδρέα Παπαστυλιανού κατά στελεχών της Κίνησης Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» έγιναν πλέον απροκάλυπτες και δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Τελευταίο δείγμα αυτών των ανοικείων επιθέσεων είναι η αυθαίρετη ενέργειά του, να προχωρήσει στην αποκοπή μισθών από τον συνάδελφο Στέλιο Κουτσίδη για τις μέρες που συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΟΕΛΜΕΚ σε Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό-συνδικαλιστικό συνέδριο στη Λετονία. Η ενέργεια του κ. Παπαστυλιανού κατά του στελέχους της ΑΛΛΑΓΗΣ και αξιωματούχου της ΟΕΛΜΕΚ δεν έχει προηγούμενο και είναι δείγμα της έλλειψης σεβασμού στη συνδικαλιστική δράση αλλά και γενικότερα στη δημοκρατική λειτουργία του συστήματός μας.

 

Υπάρχει και μια σειρά άλλων δειγμάτων της εμπάθειας του συγκεκριμένου Επαρχιακού Επιθεωρητή κατά άλλων στελεχών της «ΑΛΛΑΓΗΣ», τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να παρέμβει και να αναιρέσει την εντελώς αυθαίρετη ενέργεια του Επαρχιακού Επιθεωρητή Λευκωσίας να αποκόψει μισθούς από τον Οργανωτικό Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ και εκπρόσωπο της «ΑΛΛΑΓΗΣ» στη συνδικαλιστική Οργάνωση των Καθηγητών, συνάδελφο Στέλιο Κουτσίδη, για ενέργειές του που είχαν να κάνουν με τη συνδικαλιστική του δράση.

Καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι τέτοιες ενέργειες που στρέφονται κατά αξιωματούχων της δεν γίνονται ανεκτές.

Η «ΑΛΛΑΓΗ», τέλος καλεί τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, να υποδείξουν στον κ. Ανδρέα Παπαστυλιανού, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη θέση που του εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για να ικανοποιεί τις προσωπικές και πολιτικές/κομματικές του σκοπιμότητες.  

Η ιστορία της «ΑΛΛΑΓΗΣ» έχει δεκάδες δείγματα επιθέσεων και ενεργειών κατά στελεχών της, οι οποίες ούτε τα έκαμψαν, ούτε τα λύγισαν. Αντίθετα, άντεξαν και προσέφεραν στο παρελθόν τεράστιες υπηρεσίες στην εκπαίδευση του τόπου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










121