ΥΠΠ: Ακροάσεις για βοηθούς καθηγητές κοντραπάσου


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στα πλαίσια του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων, ζητά να προσλάβει Βοηθό Καθηγητή κοντραμπάσου για το 2015. Οι ανάγκες αφορούν στη διδασκαλία κοντραμπάσου σε παιδιά 6 – 14 ετών. Ο Βοηθός Καθηγητής θα παραδίδει μαθήματα σε τουλάχιστον 10 μαθητές, στους οποίους θα διδάσκει για 90 λεπτά κάθε εβδομάδα, είτε σε 2 μαθήματα των 45 λεπτών, είτε σε 3 μαθήματα των 30 λεπτών για 11 μήνες. Τα μαθήματα θα πληρώνονται με την ώρα, €27,34/ώρα. Θα υπογραφεί σύμβαση παροχής Υπηρεσιών διάρκειας ενός έτους με πρόνοια ανανέωσης κατόπιν αξιολόγησης του Βοηθού Καθηγητή από Επιτροπή Αξιολόγησης. Οι Βοηθοί Καθηγητές υποχρεούνται να μην έχουν πλήρη επαγγελματική απασχόληση σε άλλο Μουσικό ή Εκπαιδευτικό Ίδρυμα καθώς και σε οποιοδήποτε Μουσικό σχήμα.

Διαδικασία επιλογής:

Θα πραγματοποιηθούν ακροάσεις στις 30 Οκτωβρίου 2015 στη Λευκωσία. Οι υποψήφιοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενημερωθούν γραπτώς και θα κληθούν για αξιολόγηση από την Επιτροπή Αξιολόγησης η οποία θα απαρτίζεται από διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνες – καθηγητές πανεπιστημίου στο βιολί, κοντραμπάσο και Μουσικής Δωματίου. Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις.

Α΄ Φάση:

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να εκτελέσουν ενώπιον της Επιτροπής το ακόλουθο ρεπερτόριο:

1. Μία Baroque Sonata or Suite (πχ. Eccles Sonata, Bach Gamba Sonata Nr.1 or 2 κλπ.)

2. Ένα Classical concerto (πχ.: K. Dittersdorf, J.B. Vanhal, A. Hoffmeister κλπ.)

3. Virtuoso piece

4. Scales over for string - Chapter 1. from Prof. Petru Iuga (in all tonalities with different bow strokes). Οι κλίμακες θα σταλούν στους υποψήφιους.

Τα έργα 2 και 3 θα πρέπει να εκτελεσθούν από μνήμης.

Κατά τη διαδικασία επιλογής θα προσφέρεται συνοδεία πιάνου.

Η διάρκεια της Α΄ Φάσης θα είναι 60 λεπτά.

Β΄ Φάση:

Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα επιτύχουν στην Α΄ φάση της επιλογής, θα κληθούν σε Β΄ φάση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα με την Α΄ Φάση, για να διδάξουν ενώπιον της Επιτροπής: 1) σε αρχάριους μαθητές – 20 λεπτά και 2) σε μαθητές με προχωρημένο ρεπερτόριο – 20 λεπτά.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συζήτηση με την Επιτροπή για περίπου 20 λεπτά. Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σκεπτικό όσον αφορά στη διδασκαλία (τι θα ήθελε να κάνει κλπ).

Η διάρκεια της Β΄ Φάσης θα είναι 60 λεπτά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής:

1)    Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημίου (πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα) ή άλλου ισότιμου Μουσικού Ιδρύματος με ειδικότητα στο κοντραμπάσο. Θα πρέπει να έχουν γνώσητων Ιταλικών, Γερμανικών, Γαλλικών, Αμερικανικών και Ρουμανικών σχολών κοντραμπάσου.

2)    Θα πρέπει να έχουν εμπειρία στη διδασκαλία και μουσική παιδαγωγική σε μικρά παιδιά.

3)    Θα πρέπει να έχουν εμπειρία ως σολίστες και ως μέλη ορχήστρας.

4)    Να γνωρίζουν  καλά την ελληνική γλώσσα

Νοείται ότι σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να εξευρεθούν συνεργάτες που να πληρούν τις προϋποθέσεις υπό (1 - 3) ανωτέρω και να γνωρίζουν καλά την Ελληνική γλώσσα, τότε ο Ανάδοχος θα δύναται να επιλέξει συνεργάτες που θα γνωρίζουν πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα, οι οποίοι θα έχουν την υποχρέωση να αρχίσουν έγκαιρα, ταχύρυθμα μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2015, στέλλοντας το βιογραφικό τους ηλεκτρονικά στο ameletiou@culture.moec.gov.cy  ή στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Πολιτιστικές Υπηρεσίες (Υπόψη κας Άντριας Μελετίου)

Ιφιγενείας 27, 2007 Λευκωσία                                                           

Τ: 22 809803,  F: 22 809872, 22 809873,




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161