Η Υπ. Παιδείας επισκέφθηκε το Ευρυβειάδιο Γυμνάσιο και το Δημοτικό Ορόκλινης


Τέλεσε και τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς (ΚΑ).

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου επισκέφθηκε σήμερα το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Ορόκλινης όπου συζήτησε με τους εμπλεκόμενους φορείς τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία αυτά, όπως και τέλεσε τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς (ΚΑ).

Μετά το πέρας των επισκέψεών της, η Υπουργός σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους ανέφερε: «Επισκέφθηκα σήμερα σχολεία της Λάρνακας. Αρχικά είχα πάει στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, όπου γίνονται έργα αντισεισμικής αναβάθμισης κυρίως, αλλά και εκσυγχρονισμού του χώρου.

Συζητήσαμε την επίλυση αρκετών προβλημάτων, έτσι ώστε τα παιδιά απρόσκοπτα να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, να μπορούν να φοιτήσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και για να στηρίξουμε παιδαγωγικά το σχολείο,  μειώνοντας τον θόρυβο, όσο γίνεται.

Ήταν εκεί και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), οπότε αποφασίστηκε η λήψη συγκεκριμένων πρακτικών μέτρων, όπως για παράδειγμα η στήριξη του σχολείου με κλιματιστικά το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορούν να κλείσουν οι αίθουσες και να γίνεται η διδασκαλία πιο αθόρυβα, η στήριξη του σχολείου παιδαγωγικά, δηλαδή να διευκολύνουμε με μικρότερους αριθμούς παιδιών στις τάξεις, καθώς και να έχουμε τις πιο θορυβώδεις εργασίες μετά το μεσημέρι. Γενικά φύγαμε ικανοποιημένοι γιατί υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον και από τους γονείς, αλλά και από μέρους μας η δέσμευση ότι θα δουλέψουμε προς όφελος πάντα των παιδιών».

Σε ερώτηση κατά πόσον υπήρξε και η δέσμευση από τον εργολάβο ότι όντως  θα πάνε όλα καλά, η Υπουργός απάντησε: «Βεβαίως, στη συνάντηση ήταν και όσοι είναι υπεύθυνοι για τον χώρο -και η Σχολική Εφορεία και ο εργολάβος και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου που επιτηρούν τις εργασίες- έτσι ώστε τώρα που μπαίνει ο χειμώνας, σε περίπτωση βροχής, να μην υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διακίνηση των παιδιών».

Ερωτηθείσα για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε: «Η πλήρης ολοκλήρωση του Έργου, σύμφωνα και με τους αρχικούς προγραμματισμούς, αναμένεται το 2025. Οπότε σταδιακά θα δίνουμε  κάποιες πτέρυγες στο σχολείο. Οι πρώτες πτέρυγες που έχουν δοθεί είναι εξαιρετικές, είναι και παιδαγωγικά σωστές, αλλά κυρίως με αυτές τις νέες πτέρυγες δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να λειτουργήσουν καλύτερα μέσα στις τάξεις».

Στη συνέχεια, η Υπουργός ανέφερε ότι επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ορόκλινης και σημείωσε σχετικά ότι: «Είδαμε να γίνεται εξαιρετική δουλειά, είδαμε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο. Υπάρχει υπερπληθυσμός, όπως και σε πολλά άλλα σχολεία. Εκείνο που συζητήσαμε με τις κοινοτικές Αρχές είναι ότι θα πρέπει να κτιστεί ένα δεύτερο δημοτικό σχολείο στην Ορόκλινη. Αποφασίσαμε ότι θα μπει στους προγραμματισμούς μας, με την ταυτόχρονη προώθηση του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου, όπως ήταν προγραμματισμένο.  Άρα η λύση που έχουμε δώσει είναι: προχωράμε άμεσα με το Περιφερειακό που είναι πολύ κοντά στα δημοτικά όρια της Ορόκλινης, αλλά είναι στα όρια των Λειβαδιών, ενώ ταυτόχρονα προωθούμε και τον σχεδιασμό ενός καινούριου δημοτικού σχολείου, ενός δεύτερου δημοτικού σχολείου, στην Ορόκλινη.  Είναι άδικο για τα παιδιά για μια δεκαετία τώρα να μην έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε ένα καινούργιο σχολείο».

Σε ερώτηση αν αυτό θα γίνει σύντομα, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι: «Θα περιληφθεί στους προγραμματισμούς του ΥΠΑΝ και θα πάρει τον δρόμο του. Προέχει για μας το περιφερειακό σχολείο για το οποίο είμαστε έτοιμοι».

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι: «Σήμερα είμαστε εδώ και για τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς (ΚΑ). Ένα Έργο που σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε από την προηγούμενη διακυβέρνηση. Παρόλα αυτά, είμαστε τυχεροί να κάνουμε εμείς τα εγκαίνια, να ευχαριστήσουμε όλους τους προηγούμενους εμπλεκόμενους, καθώς και τον προκάτοχό μου, βεβαίως και όλους τους συνεργάτες του Υπουργείου και τους μελετητές, αλλά και τους αρχιτέκτονες του Έργου, γιατί είναι ένα στολίδι για τη Λάρνακα. Να σημειώσω καταληκτικά ότι είμαστε στη διάθεση όλων, εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα, με διάλογο, συναίνεση να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις, πάντοτε για το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας».

Σε ερώτηση αναφορικά με το πώς προχωρά ο σχεδιασμός για την τοποθέτηση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας, η Υπουργός σημείωσε: «Να αναφέρουμε ότι προχωρούμε κανονικά με τους σχεδιασμούς μας. Αναμένεται τα πρώτα κλιματιστικά να μπουν εντός των επόμενων εβδομάδων, με κάποια κριτήρια, όπως είπαμε, προέχει ασφάλεια των παιδιών, των κτηρίων, του δικτύου των σχολείων μας και στη συνέχεια μπαίνει σε εφαρμογή ο μακρόπνοος σχεδιασμός για τον οποίο έχουμε μιλήσει, για όλη την Κύπρο, και για τη Δημοτική και για τη Μέση Εκπαίδευση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1434