Διευκρίνιση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με μέτρα για παιδιά κάτω των 12 ετών


Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για απαγόρευση εισόδου σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, κινηματογράφους, θέατρα, αμφιθέατρα, αίθουσες θεαμάτων και χώρους εστίασης. Τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους SafePass (πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID-19 τους τελευταίους έξι (6) μήνες είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα).

Για παιδιά κάτω των έξι (6) ετών δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός.

Για τις υπόλοιπες αποφάσεις θα ακολουθήσουν διευκρινίσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.




Comments (2)

  1. Ολιβια Μιχαηλίδου :
    Nov 25, 2021 at 06:00 AM

    Οι μάσκες στα δημοτικά είναι απαράδεκτες. Ο γιος μου πάει καράτε και γυμναστική όπου έρχεται σε επαφή με τουλάχιστον αλλά 20 παιδιά από διαφορά δημοτικά και δεν φορεί μάσκα; Γιατί να την φορά στη τάξη του, να ταλαιπωρείται, και να μην μπορεί να δει το χαμόγελο του φίλου του; Εμβολιάστηκαν όλοι και δεν δούλεψε και μας φταίνε τα μωρά; Ανακαλέσετε την απόφαση σας πάραυτα. Είναι καταπιεστική. Ασχοληθείτε και λίγο με τα πολλά κρούσματα κακοποιημένων παιδιών αφού Πέλλανατε το κόσμο και φτάνει με το κορονοιο. Δεν θα φύγει

  2. Ανδρέας Γεωργίου:
    Nov 26, 2021 at 07:29 PM

    Σε θέματα γυμναστικής είναι δύσκολο να φορούν μάσκα για λόγους έντονης άσκησης. Στην τάξη όμως δεν βλέπω κάποιο σοβαρό πρόβλημα με το να φορούν μάσκα και να κάνουν τεστ. Η μάσκα αποδεδειγμένα μειώνει το ιικό φορτίο που μεταδίδουμε και μιας και αποδείχτηκε πως κινδυνεύουν και οι ανήλικοι τότε η μάσκα μου φαίνεται αρκετά λογικό μέτρο. Μην πω για πέρσι που γέμισαν κρούσματα στα δημιτκά επειδή κάποιοι γονείς δεν ήθελαν την μάσκα, και όταν αναγκάστηκαν να τα κλείσουν, οι ίδιοι γονείς παραπονιόντουσαν για κάτι για το οποίο οι ίδιοι έμμεσα ευθύνονταν.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2665