ΙΚΥΚ: Προκήρυξη 10 κρατικών υποτροφιών σε γυναίκες εις μνήμην Χριστιάνας Κούτα


Η Προεδρία της Δημοκρατίας – Γραφείο Επίτροπου Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, προκηρύσσουν τη χορήγηση δέκα (10) κρατικών υποτροφιών σε γυναίκες με κυπριακή υπηκοότητα για προπτυχιακές σπουδές, σε κλάδους συναφείς με την καινοτομία και την τεχνολογία, εις μνήμην Χριστιάνας Κούτα.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, εξήγγειλε την παραχώρηση δέκα (10) υποτροφιών σε γυναίκες, για σπουδές σε θέματα καινοτομίας και έρευνας, εις μνήμην της Χριστιάνας Κούτα, ακαδημαϊκού και υπερασπίστριας της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Προς υλοποίηση της εν λόγω εξαγγελίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, σε συνεννόηση με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (εφεξής Ι.Κ.Υ.Κ.), προχώρησε στην ετοιμασία όλων των απαιτούμενων εγγράφων, που αφορούν στην προκήρυξη των δέκα (10) υποτροφιών για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024. Σημειώνεται ότι οι υποτροφίες απευθύνονται σε γυναίκες άνω των 30 ετών. Για κάθε έτος, οι υποτροφίες θα παραχωρούνται σε δέκα (10) γυναίκες άνω των 30 ετών, σε σπουδές συναφείς με την έρευνα και την καινοτομία.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το 2023/24 ορίστηκε από την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 07.30 π.μ. μέχρι και την Παρασκευή 19/01/24, ώρα 3.00 μ.μ..

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις εν λόγω υποτροφίες και να εξασφαλίσουν το έντυπο της αίτησης, που θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν από την ιστοσελίδα του Ι.Κ.Υ.Κ. (www.cyscholarships.gov.cy).

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται στο Ι.Κ.Υ.Κ.σε έντυπη μορφή (ιδιοχείρως, ταχυδρομικώς ή μέσω εταιριών ταχυμεταφορών) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@ikyk.mof.gov.cy

Οι αιτήσεις θα πρέπει να είναι ευκρινείς και να συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά που ισχύουν για την κάθε περίπτωση

Η χρονική περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα τηρηθεί αυστηρά. Αιτήσεις που θα υποβληθούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνονται αποδεκτές.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

18 Δεκεμβρίου 2023




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4913