Υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τοποθέτηση στη Δημόσια Σχολή– ΜΙΕΕΚ


   Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, από τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για τοποθέτηση διδασκόντων στη Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ για την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2017-2018.

Κατά την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2017-2018 θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα προγράμματα σπουδών ανά Επαρχία:

 Πόλη

 Σχολή

 Πρόγραμμα

 

Λευκωσία

 

Α΄ Τεχνική Σχολή

Λευκωσίας

 Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

 Ηλεκτρομηχανολογικές - Ψυκτικές Εγκαταστάσεις στη Βιομηχανία

 Γαλακτοκομία – Τυροκομία

 

Λεμεσός

 

Γ΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού

 Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

 Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών - Ναυτιλιακά

 Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες

 

Λάρνακα

 

Τεχνική Σχολή Λάρνακας

 Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καιΕπικοινωνιών

 Ηλεκτρομηχανολογικές - Ψυκτικές Εγκαταστάσεις στη Βιομηχανία

 Τεχνολογία CNC – Ξυλουργική Βιομηχανία

 Πάφος

 Τεχνική Σχολή Πάφου

 Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

 Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp5989, μέχρι την Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017.   Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 22800656/65

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη ενώπιον του Συμβουλίου των ΜΙΕΕΚ. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που κατέχουν θέση στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία, οι οποίοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα με βάση τα Σχέδια Υπηρεσίας.

Όλες  οι  σχετικές  πληροφορίες  για  το  θεσμό  και  τη  λειτουργία  της  Δημόσιας  Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ είναι αναρτημένες στον ιστότοπο, www.mieek.ac.cyτου Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι τα ΜΙΕΕΚ έχουν πιστοποιηθεί ως Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, με ισχύ από το Σεπτέμβρη του 2016.

Σχετικά με τη φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ υπογραμμίζεται ότι:

Αποστολή της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ παραμένει η παροχή υψηλής ποιότητας Προγραμμάτων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε  αναπτυσσόμενους  τομείς  με  μεγάλη  ζήτηση  στην  αγορά  εργασίας  προσφέροντας ευκαιρίες στους πολίτες της Κύπρου, ιδιαίτερα στους νέους, για  απόκτηση, βελτίωση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, έτσι ώστε να καταστούν ικανότεροι για απασχόληση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

  •  Τα   Προγράμματα   Σπουδών   είναι   διετούς   διάρκειας   (τέσσερα   εξάμηνα)   και προσφέρονται  στις  εγκαταστάσεις  Τεχνικών  Σχολών  των  Επαρχιών  Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.
  •  Η φοίτηση διαρκεί 14 εβδομάδες για κάθε εξάμηνο και περιλαμβάνει τεχνολογικά και εργαστηριακά μαθήματα, καθώς και πρακτική εξάσκηση στη βιομηχανία διάρκειας έξι εβδομάδων για κάθε έτος σπουδών. Στο τέλος κάθε εξαμήνου, διεξάγονται γραπτές και πρακτικές εξετάσεις για διακρίβωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των σπουδαστών και κατοχύρωση των αντίστοιχων προσόντων.
  •  Τα Προγράμματα διεξάγονται σε απογευματινό και βραδινό χρόνο (πέντε μέρες την εβδομάδα,    Δευτέρα-Παρασκευή). Σε  κάποιες  περιπτώσεις  ενδέχεται  μέρος  των μαθημάτων να προσφερθεί σε πρωινό χρόνο.

Καθήκοντα και Προσόντα Θέσεων των ΜΙΕΕΚ

Προγράμματα Σπουδών που θα λειτουργήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 ανά Επαρχία και Σχολή

Κατάσταση Πιστοποιητικών

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε. και από την Κυπριακή Δημοκρατία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










110