Υπ. Παιδείας: Θα τα βάζουμε κάτω, όπως τους μηχανικούς


 

«Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε ψηλά να δώσουμε ο καθένας τι μπορεί, είναι δύσκολοι καιροί, δεν περισσεύει κανένας» . Ντυμένος σπορ, χωρίς γραβάτα και κοστούμι, ο κ. Δημοσθένους προσπάθησε να κερδίσει το προσωπικό λέγοντας ότι γνωρίζει ότι το υπουργείο έχει πάρα πολύ καλούς λειτουργούς.

Ο νέος υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η απόφαση του λήφθηκε μετά από αρκετό προβληματισμό, αλλά συνειδητά. «Προβληματίστηκα και είπα ότι θα το παλέψουμε, όπως παλέψαμε και άλλες εποχές για τον τόπο, δεν περισσεύει κανένας. Καλώ τους γονείς να αγαπήσουν τα παιδιά τους και να τους δώσουν ότι καλύτερο, τα παιδιά να αγαπήσουν τους εαυτούς τους και να σεβαστούν τους δασκάλους τους, για τα τραβήξουμε την παιδεία πάνω. Καλώ όλους του εκπαιδευτικούς σε όλο το σύστημα της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα να αγαπήσουν πρώτα τα παιδιά και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους, με σεβασμό στην ταυτότητα μας, στη γλώσσα, στις καταβολές μας»

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι προέρχεται από το χώρο της εκπαίδευσης. «Προέρχομαι και εγώ από τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και ταυτόχρονα είμαι και μηχανικός οπότε θα το δούμε και στην δουλειά, θα τα βάζουμε όπως τους μηχανικούς κάτω» είπε ο κ. Δημσοθένους  .

Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί τον εμπιστεύτηκε στο υπουργείο για τριάμισι χρόνια. Ο κ. Δημητρίου είπε ότι ο νέος υπουργός θα έχει τη βοήθειά του όποτε τον χρειαστεί. Απευθυνόμενος στο κ. Δημοσθένους του είπε: «Γιώργο καλή επιτυχία».     

Αναφερόμενος στο έργο που επιτέλεσε, ο κ. Δημητρίου είπε: «Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το έργο του Υπουργείου, αυτό θα αποτιμηθεί στην πορεία του χρόνου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










264