Μ. Βασιλείου για λοιμώξεις: Να βρεθούν λύσεις για να υπάρχουν εκπαιδευτικοί να καλύψουν τις ανάγκες


«Να βρεθούν λύσεις και να μην αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο θέμα αυξημένων αναγκών σε αντικαταστάσεις και έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς εκπαιδευτικών για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές».

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου με δηλώσεις της σήμερα με την ευκαιρία της επανέναρξης των μαθημάτων αναφέρει:

«Πρώτο κουδούνι του 2024 σήμερα για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Να ευχηθούμε σε όλες και όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά, χωρίς προβλήματα και δυσκολίες. Αναφορικά με τον αυξημένο αριθμό λοιμώξεων και την επανέναρξη των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, έχουν δοθεί κάποιες συστάσεις από το Υπουργείο Υγείας με στόχο τη διαχείριση αλλά και την πρόληψη των περιστατικών αυτών. Σίγουρα και τα σχολεία, ως μέρος της κοινωνίας, επηρεάζονται από τις λοιμώξεις αυτές, ελπίζουμε όμως η κατάσταση αυτή να μην διαρκέσει για πολύ έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία τoυς.

Στα σχολεία ως μέρος της κοινωνίας και στη βάση των αυξημένων περιστατικών λοιμώξεων, καταγράφεται αριθμός απουσιών εκπαιδευτικών σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία. Ζητούμενο να βρεθούν λύσεις έτσι ώστε να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές. Βελτίωση του εργασιακού πλαισίου των αντικαταστατών και δημιουργία δεξαμενής αντικαταστατών είναι δύο ζητήματα που ως ΠΟΕΔ θεωρούμε ότι άμεσα θα πρέπει να συζητηθούν με το ΥΠΑΝ έτσι ώστε επιτέλους να βρεθούν λύσεις και να μην αντιμετωπίζουμε καθεχρονικά καταστάσεις αφενός αυξημένων αναγκών σε αντικαταστάσεις και αφετέρου έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς εκπαιδευτικών για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.

Υπενθυμίζουμε παράλληλα, δύο άμεσες λύσεις που μπορεί να δοθούν και να συμβάλουν στη διαχείριση του προβλήματος, όπως η κάλυψη και των αντικαταστάσεων μικρής διάρκειας από την πρώτη κιόλας μέρα αλλά και η παροχή αντικαστάσεων με πλήρες ωράριο 29 διδακτικών περιόδων, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα οι ανάγκες σε προσωπικό».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










898