Χάλκινο Μετάλλιο από την Κυπριακή Αποστολή στην 27η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας (IΒO) 2016


Η 27η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας (IΒO) 2016 έχει διεξαχθεί στο Ανόι του Βιετνάμ μεταξύ17‑24 Ιουλίου 2016. Στην Ολυμπιάδα Βιολογίας έλαβαν μέρος 72 χώρες με 4 αντιπροσώπους η κάθε μια. Η Κύπρος συμμετείχε με τους μαθητές μας Ιωάννη Κέστορα, Φώτη Ιγνατίου, Ανδρέα Παντελίδη και Κυριάκο Ιωάννου (φωτογραφία από το Βιετνάμ), που επιλέχθηκαν μετά από σχετικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σπουδαία διάκριση πέτυχε ο Κυριάκος Ιωάννου (πρώτος από δεξιά στη φωτογραφία από το Βιετνάμ) ο οποίος, μετά από ένα πολύ απαιτητικό διαγωνισμό, κατάφερε να διακριθεί κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο ήταν και το μοναδικό μετάλλιο που εξασφάλισε η Κύπρος, ενώ και οι υπόλοιποι μαθητές μας πέτυχαν ένα πολύ αξιοπρεπές αποτέλεσμα κάνοντας τελικά την Κύπρο περήφανη.

Στη φωτογραφία από την άφιξη της ομάδας στην Κύπρο απουσιάζει ο Κυριάκος Ιωάννου που αναχώρησε από το Βιετνάμ για να μεταβεί στην Τιφλίδα της  Γεωργίας, όπου θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο και στην 48η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χημείας (IChO) που θα διεξαχθεί από 20-29 Ιουλίου στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Είναι η τρίτη χρονιά που η Κύπρος διακρίνεται και είναι το τέταρτο μετάλλιο το οποίο εξασφαλίζουν μαθητές μας στη Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ)επιβεβαιώνοντας τη σοβαρή εργασία που, αργά αλλά σταθερά και αθόρυβα, επιτελείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Βιολογίας στη Μέση Γενική Εκπαίδευση της Κύπρου. Στις διακρίσεις αυτές συνεισφέρουν κάθε χρόνο τα μέλη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου το οποίο από το 2010 έχει αγκαλιάσει τον θεσμό της ΙΒΟ συμβάλλοντας έμπρακτα και ενεργά στην εκπαίδευση των μαθητών που διαγωνίζονται. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές μας καθώς και στους καθηγητές-εκπαιδευτές και συνοδούς Χριστίνα Σιδερά, Κωνσταντίνο Γρουτίδη και Ανδρέα Δημητρίου για την επιτυχία αυτή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










202