Το Δημοτικό Σχολείο Πάφου Ε΄ Πάφου φιλοξένησε μέσω του ERASMUS +25, εκπαιδευτικούς από 7 χώρες


Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS + στο οποίο συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Πάφου Ε΄- Αγίου Δημητρίου εδώ και 3 χρόνια, φιλοξενήθηκαν από τις 17 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2016, 25 εκπαιδευτικοί από 7 διαφορετικές χώρες  (Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία).

Ο διευθυντής του σχολείου Χαράλαμπος Αβερκίου, η βοηθός διευθύντρια Σύνθια Σαββίδου – Ιωάννου, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Γεωργίου υπεύθυνος του προγράμματος, η μουσικός Μαρία Ιωαννίδου, οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και όλοι οι μαθητές του σχολείου, καλωσόρισαν τους ξένους εκπαιδευτικούς με μια ξεχωριστή παραδοσιακή γιορτή. Μαθήτριες με παραδοσιακές στολές και παραδοσιακά εδέσματα υποδέχτηκαν τους καλεσμένους μας. Μέσα από παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, που όλοι μαζί χόρεψαν και τραγούδησαν, ζωντάνεψαν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας .

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι ξένοι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και να χαρούν την πατροπαράδοτη φιλοξενία μας. Στα πλαίσια αυτά, επισκέφθηκαν τους Τάφους των Βασιλέων, την Κατακόμβη της Αγίας Σολομωνής, την Αγία Κυριακή, την Οικία Επάρχου όπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις του «Πάφος 2017», την Αγία Παρασκευή στη Γεροσκήπου, ένα παραδοσιακό εργαστήριο παρασκευής λουκουμιών, ένα παραδοσιακό οινοποιείο, ένα εργαστήρι με παραδοσιακά επαγγέλματα, το μοναστήρι της Αγίας Μονής, το Κάστρο της Πάφου, τα Ψηφιδωτά στην Οικία Διονύσου, το Αρχαίο Ωδείο Πάφου, το ναό της Αφροδίτης στα Κούκλια, την Πέτρα του Ρωμιού, το Μουσείο Ζιβανίας και το Εκπαιδευτικό Μουσείο στη Βάσα  Κοιλανίου, το παραδοσιακό χωριό του Ομόδους, το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού, καθώς και τη μαρίνα της Λεμεσού.

Οι ξένοι εκπαιδευτικοί έφυγαν από τον τόπο μας αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










478