Δημόσιες (τηλε)εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό από το ΑΠΚΥ: 6-14 Μαρτίου 2024


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 6 έως 14 Μαρτίου 2024του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει (τηλε)διαλέξεις και εκδηλώσεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024 | 18:00

Υβριδική Διάλεξη: «Διαμορφώνοντας το Μέλλον: Οι ΜΜΕ στο προσκήνιο της Κυκλικής Οικονομίας» (6ος Κύκλος Σειράς Διαλέξεων Περιβάλλοντος)

Κτίριο της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Λευκωσία

Live link:https://tinyurl.com/bddunxsp

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της παγκόσμιας βιωσιμότητας, οι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αναδεικνύονται ως καίριοι παίκτες στη μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία. Το θέμα πραγματεύεται την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 σε ανοιχτή υβριδική διάλεξη με τίτλο «Διαμορφώνοντας το Μέλλον: ΜΜΕ στην Πρωτοπορία της Κυκλικής Οικονομίας», ο Δρ. Γιώργος Δημητρίου, Καθηγητής Κυκλικής Οικονομίας στην Επιχειρηματική Σχολή École des Ponts και Κυκλικής Οικονομίας και Νέων Μοντέλων Επιχειρήσεων στο ENPC του Παρισιού. Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο του 6ου Κύκλου της Σειράς εξειδικευμένων Διαλέξεων σε θέματα Χημικής Μηχανικής – Μηχανικής Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» και το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας του ΑΠΚΥ. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 18:00 μ.μ. στο κτίριο της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Λευκωσία (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 89, 2220 Λατσιά) και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/bddunxsp.


Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 | 19:00

Τηλεδιάλεξη: «Πρακτικές και μεθοδολογίες της site-specific Performance»

Live link:https://tinyurl.com/53e937st

Ανοικτή τηλεδιάλεξη «Πρακτικές και μεθοδολογίες της site-specific Performance» με την περφόρμερ, εικαστικό καλλιτέχνη και θεωρητικό Μαίρη Ζυγούρη διοργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, στις 19:00. Συντονίζει η Δρ Ελένη Γκίνη, διδάσκουσα της Θεματικής Ενότητας «Θεωρία του Θεάτρου». Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις εκδοχές της performance, στο είδος των τοποειδικών παραστάσεων/site specific performances και στις όψεις του μεταμοντέρνου, ενώ θα παρουσιαστούν και σύντομα βίντεο από την πρόσφατη εργογραφία της κυρίας Ζυγούρη. Διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ, στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/53e937st.


Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 | 19:00

Υβριδική διάλεξη: «1974: Πολεμώντας στην Κύπρο - Μύθοι και πραγματικότητες» (Σειρά εκδηλώσεων του ΣΦΑ ΕΛΠΟΛ «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 1974-2024»)

Αίθουσα Διαλέξεων Αρχείου ΡΙΚ

Live link: https://tinyurl.com/3mhtdbyy

Με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεω­ρία και Πράξη», το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων Ελληνικού Πολιτισμού (ΣΦΑ ΕΛΠΟΛ) του ΑΠΚΥ διοργανώνουν δη­μόσια υβριδική ­διάλεξη με ομιλητή τον Αντι­στράτηγο ε/α Μάριο Μακρυγιάννη. Στην ομιλία με τίτλο «1974: Πολεμώντας στην Κύπρο - Μύθοι και πραγματικότητες» ο Αντιστράτηγος Μακρυγιάννης θα φωτίσει τα στρατιωτικά αί­τια και λάθη που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία του 1974, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί και στον βαθ­μό ετοιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης ανάλογης πε­ρίστασης στον παρόντα χρόνο. Η διάλεξη, η οποία εντάσσεται στη σειρά εκδη­λώσεων του ΣΦΑ ΕΛΠΟΛ «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 1974-2024» και πραγματοποιείται με την υπο­στήριξη του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Διαλέξε­ων Αρχείου ΡΙΚ. Πα­ράλληλα, θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο:

https://tinyurl.com/3mhtdbyy


Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 | 17:00 – 18:00

Τηλεσεμινάριο: «Burnout: Symptoms, solutions and prevention»

Το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης επηρεάζει σημαντικό αριθμό εργαζομένων και, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα, την παραγωγικότητα και τη συνολική λειτουργία των εργαζομένων. Στο ανοικτό τηλεσεμινάριο «Burnout: Symptoms, solutions and prevention», το οποίο διοργανώνει το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης τουΑΠΚΥ στο πλαίσιο του κύκλου δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων κατά το τρέχον Εαρινό Εξάμηνο 2024,θα αναφερθούν τα συμπτώματα και οι αιτίες, καθώς και οι τρόποι διαχείρισης και πρόληψης του συνδρόμου Burnout. Το τηλεσεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024, στις 17:00 μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου. Εισηγήτρια είναι η Δρ. Νάταλυ Λούμπα Φιλαρέτου, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος. Η προεγγραφή ως τις 10/03/2024 ΕΔΩ (τηρείται σειρά προτεραιότητας) είναι απαραίτητη για λήψη του συνδέσμου τηλε-παρακολούθησης και για τη χορήγηση βεβαίωσης ολοκλήρωσης του σεμιναρίου.


Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 | 19:00

Υβριδική Δημόσια Διάλεξη: "Exploring the Political Theatre of David Hare"

Κεντρικό κτίριο ΑΠΚΥ, Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία

Live link: https://tinyurl.com/53e937st

Ο πολυβραβευμένος David Hare είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα του σύγχρονου θεάτρου, ίσως ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς με διορατική και προκλητική προσέγγιση στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Τα έργα του πραγματεύονται την εξουσία, τη θεσμική διαφθορά, τη διάβρωση των δημοκρατικών αξιών. Στην ανοικτή υβριδική διάλεξη με τίτλο «Exploring the Political Theatre of David Hare», ο Δρ. Radoje V. Šoškić, Αναπληρωτής Καθηγητής στο University of Priština in Kosovska Mitrovica, επιχειρεί να παρουσιάσει την εξελικτική πορεία της δραματουργίας του Hare εντός του κοινωνικοπολιτικού περιβάλλοντος των δεκαετιών 1970, 1980 και 1990. Τον ομιλητή φιλοξενεί την εβδομάδα 11-15 Μαρτίου 2024 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ International Mobility. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, στις 19:00 στο Κεντρικό Κτήριο του ΑΠΚΥ (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία) και θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης στον διαδικτυακό σύνδεσμο: https://tinyurl.com/53e937st


Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 | 19:00

Υβριδική διάλεξη: «Νέα δεδομένα για το χριστιανικό ημερολόγιο της Σικυώνος IG IV2 1825» (Σειρά Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα)

Κεντρικό κτίριο ΑΠΚΥ, Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία

Live link:https://shorturl.at/kBIOW

Τις συνέχειες και τις ασυνέχειες, οι οποίες συνεπέφεραν τη μετάβαση από τον αρχαίο ελληνορωμαϊκό στον εκχριστιανισμένο μεσαιωνικό κόσμο ιδιαίτερα κατά τον 4ο και 5ο αιώνα, επιχειρεί να διαφωτίσει η Σειρά Διαλέξεων για την  Ύστερη Αρχαιότητα με γενικό τίτλο «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός», η οποία διάγει τον 5ο κύκλο της. Τη Σειρά οργανώνει το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Η δεύτερη διάλεξη με τίτλο «Νέα δεδομένα για το χριστιανικό ημερολόγιο της Σικυώνος IG IV2 1825» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στις 19:00. Ομιλητής είναι ο Κωνσταντίνος Μπίλιας, ερευνητής στις Inscriptiones Graecae της Ακαδημίας Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Βερολίνου-Βρανδεμβούργου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά) στη Λευκωσία και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα στο διαδίκτυο μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://shorturl.at/kBIOW. Υποστηρικτής της Σειράς Διαλέξεων είναι το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










305