Το ΤΕΠΑΚ εκφράζει θλίψη για τον θάνατο του πρώην Πρύτανη του Παν. Κύπρου Νικόλα Παπαμιχαήλ


Το Συμβούλιο, οι Πρυτανικές Αρχές και σύσσωμη η κοινότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο τού πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νικόλα Παπαμιχαήλ, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του και με το ΤΕΠΑΚ.

«Είναι με αίσθημα βαθύτατης θλίψης που πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του Καθηγητή Νικόλα Παπαμιχαήλ, που μεταξύ άλλων, διετέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, την περίοδο Ιανουάριος 2011- Φεβρουάριος 2012»,  αναφέρει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνει πως «το όνομα του ταυτίστηκε με την πορεία ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και οι παρακαταθήκες που μας άφησε είναι ανεξίτηλες», προσθέτοντας ότι «η περίοδος της προεδρίας του σημαδεύτηκε από ιστορικά γεγονότα για το Πανεπιστήμιό μας».

Αναφέρει, επίσης, πως «το 2011 ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά γιατί από τη μια το Πανεπιστήμιο υποδέχθηκε τους/τις πρώτους/πρώτες του απόφοιτους/τες στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του, ενώ παράλληλα τροχιοδρομήθηκε και η αυτονόμηση του με την εκλογή της πρώτης Συγκλήτου».

Επιπρόσθετα, αναφέρει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, «υπό την προεδρία του προσφέρθηκαν νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τροχιοδρομήθηκε η ίδρυση της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και των δύο νέων ακαδημαϊκών Τμημάτων».

Ο αείμνηστος Πρύτανης Νικόλας Παπαμιχαήλ, αναφέρει περαιτέρω ο Παναγιώτης Ζαφείρης, «δακρίθηκε για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξε σε κάθε θέση που υπηρέτησε, το ήθος του και την αφοσίωση του για την πρόοδο της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι «δε δίστασε να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, όταν αισθάνθηκε ότι απόφαση της Βουλής, για τον τρόπο διοίκησης του Πανεπιστημίου, ερχόταν σε σύγκρουση με τις ηθικές αρχές και αξίες που ο ίδιος πρέσβευε».

Ως Πανεπιστήμιο, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του καθώς και στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










569