ΑΠΚΥ: Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης με 2 Διαδικτυακά Προγράμματα


 Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιο καινοτόμο και εξ αποστάσεως Πανεπιστήμιο, ανταποκρινόμενο στον ρόλο και στην αποστολή του να παρέχει διά βίου ευκαιρίες μάθησης και κατάρτισης για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη σε κάθε ενδιαφερόμενο, εγκαινιάζει τη λειτουργία Κέντρου Επαγγελματικής και Διά βίου Μάθησης (ΚΕΔΜΑ). Αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και την τεχνογνωσία και εξειδίκευση του προσωπικού του στην εφαρμογή καινοτόμων διαδραστικών εκπαιδευτικών μεθόδων, το ΑΠΚΥ, μέσω του ΚΕΔΜΑ, έχει ως όραμά του να συμβάλλει στην ψηφιακή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του μέλλοντος και να προσφέρει πρωτοποριακές και ευέλικτες μαθησιακές εμπειρίες.

Το ΚΕΔΜΑ φιλοδοξεί να καλύψει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες εκπαιδευτικές ανάγκες της κοινωνίας, προσφέροντας προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης/επιμόρφωσης συναφή με τις επιστημονικές περιοχές στις οποίες ειδικεύεται το ακαδημαϊκό προσωπικό των τριών Σχολών του ΑΠΚΥ. Απώτερος στόχος είναι το ανθρώπινο δυναμικό να αναβαθμίζει τις γνώσεις του και να καλλιεργεί υπάρχουσες και νέες δεξιότητες, σύμφωνα και τις απαιτήσεις της ανταγωνιστικής και μεταβαλλόμενης αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, το  ΚΕΔΜΑ προσφέρει προγράμματα διά βίου μάθησης ανοικτά στο ευρύ κοινό και πολυεπιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης. Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα σχεδιασμού και προσφοράς εξατομικευμένων προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις εκπαιδευτικές ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού. Τα προγράμματα είναι δυνατόν να επιχορηγηθούν από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), με δεδομένη την πιστοποίηση που έχει λάβει το ΚΕΔΜΑ ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το ΚΕΔΜΑ ξεκινά τη λειτουργία του με δύο (2) Διαδικτυακά Προγράμματα:

  • Στερεότυπα της Επιτυχίας, 7 & 8 Νοεμβρίου 2023 | Εκπαιδεύτρια: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βίκυ (Βάγια) Καραΐσκου, Διευθύντρια της Έδρας UNESCO για τον Οπτικό Εγγραμματισμό στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Ψηφιακή Εξοικείωση Εκπαιδευτών σε θέματα Εξ Αποστάσεως Μάθησης, 14, 15 & 20 Νοεμβρίου 2023 | Εκπαιδευτής: Δρ Παύλος Χατζόπουλος, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης, ΑΠΚΥ (Σημ.: Το Πρόγραμμα επιχορηγείται από την ΑνΑΔ)

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στα Προγράμματα Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης που προσφέρει το ΚΕΔΜΑ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του ή να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη λειτουργό Γεωργία Κυριακίδου  στην  ηλεκτρονική διεύθυνση kedma@ouc.ac.cy και στο τηλέφωνο (+357)22411698.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










417