Διμερής Συμφωνία μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Κοινοτικού Συμβουλίου Χανδριών


Το Κοινοτικό Συμβούλιο Χανδριών και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) υπέγραψαν διμερή συμφωνία με σκοπό την αναβάθμιση της συνεργασίας τους σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προώθηση του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Μετά από πρόταση και πρωτοβουλία του Δρος Μαρίνου Ιωαννίδη, κατόχου της Έδρας ΟΥΝΕΣΚΟ στην ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμφώνησαν, μέσω της διμερούς Συμφωνίας, να επεκτείνουν την πολυθεματική, επιστημονική και εκπαιδευτική τους συνεργασία. Απώτερος στόχος τέθηκε η ψηφιοποίηση και η ολιστική αποτύπωση και καταγραφή της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κοινότητας.

Η Συμφωνία υπογράφηκε την Τρίτη, 1η Ιουνίου 2023, μεταξύ του Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και εκπροσώπων του Κοινοτικού Συμβουλίου Χανδριάς.

Στη συνάντηση για υπογραφή της Συμφωνίας παρευρέθηκαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου ο Δρ. Μαρίνος Ιωαννίδης και εκ μέρους της Κοινότητας Χανδριών, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαρίλαος Σωκράτους, ο Αντιπρόεδρος Σάββας Αθανάση και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Σούλα Σωκράτους και Γιαννάκης Κυπριανού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










276